Turkse soep met rundergehakt, kikkererwten en knapperige baguette
Met onze overvolle agenda’s is het soms een hele uitdaging om een avondmaal voor de hele familie te maken. Dit recept voor Turkse tomatensoep met rundergehakt en spinazie tikt alle vakjes aan: het is snel, makkelijk, voedzaam en, zoals je van Marley Spoon gewend bent, natuurlijk ook hartstikke lekker. Een gegarandeerd succes!
Quinoasalade met kip en feta, tomaatjes met pompoenpitten
De Grieken nemen hun nationale kaas heel serieus, getuige de vijftien geboden die allemaal zijn samengevat in het ‘feta-besluit’. Deze Griekse kaas moet bijvoorbeeld ten minste 60 dagen rijpen. Wij eren de Griekse nationale trots als smaakmaker op deze frisse quinoa-salade met kip, cherrytomaten en pompoenpitten. Graag voegen wij nog een zestiende gebod toe: proef deze heerlijke salade met feta!
Rappe pasta met salie in romige spinazie-champignonsaus
Lekker vlot aan tafel met deze ontzettend fijne pasta. Je kunt je klok erop gelijkzetten: dit recept staat namelijk van A tot Z binnen twintig minuten op tafel. Terwijl je de pasta kookt, bereid je een romige saus verrijkt met fijngesneden salie, champignons en spinazie. Bestrooi jouw bordje pasta met een handje gerookte amandelen, tenminste… als je er tijdens het koken niet te veel van snoept!
Dille-zalmpita’s met komkommer en radijspickle
Vandaag staat er een heerlijk fris gevuld broodje vol Zweedse smaken op het menu met gerookte zalmsnippers die perfect past bij de frisse dillesaus. Deze saus geef je zelfs nog een extra dimensie met wat vers geraspte citroenschil – een van onze favoriete natuurlijke smaakmakers. Daarbij serveer je peperige rucola, een snelle radijspickle en frisse komkommer. Doe ons nog maar zo’n pita!
Lichtpittige Pad Thai met wortel en limoenkomkommer
Pad Thai koop je in Thailand op iedere hoek van de straat. Dit noedel-wokgerecht vind je er in duizenden varianten. Typerend voor Pad Thai zijn de eieren die je er kort voor het serveren doorheen roert. Die zorgen voor de fluweelzachte smaak. Onze variant combineer je met tamarinde-sojasaus en gebakken wortels. Erbij serveer je een frisse salade van komkommer en limoen. Klaar is je romige bordje Pad Thai!
Turkse köfte en knoflookbrood met groene-kruidenhummus
Het fijne van knoflookbrood is dat dit brood bij alles lekker is. Vandaag combineren we het met een zelfgemaakte hummus van kikkererwten, basilicum en peterselie. En alsof dat nog niet genoeg is, doen ook heerlijk gekruide Turkse worstjes zijn intrede bij dit smakelijke gerecht. De show maak je af met een frisse salade van radijsjes, tomaat en komkommer. Wij weten wat we vanavond eten!
Fijne pasta met chipolataworst en Mediterraans gekruide groentesaus
Pastafans, opgelet! Vandaag zet je torchiette op tafel. Deze pastasoort wordt in Italië met de hand gemaakt en gerold. Dat maakt deze pasta ideaal om met een stevige groentesaus van champignons, tomaat en paprika te mengen. Voor vleesliefhebbers hebben we aan de rijke saus een goed gekruid Frans worstje toegevoegd: de chipolata. Zo heb je met dit gerecht het beste van twee landen te pakken.
Wortel-spruitenroerbak met pittige sinaasappel-srirachasaus
Deze rappe, zoetzure en vegetarische roerbakschotel staat voor je het weet op tafel. In minder dan 25 minuten bereid je crunchy gekarameliseerde spruitjes en wortelen, die je serveert met een de bijzondere saus van sinaasappel en sriracha. Om het feestje compleet te maken, top je deze makkelijke maaltijd af met zwarte sesam en serveer je er zachte jasmijnrijst bij. Een kind kan de was doen!