Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje en tamme kastanjes
Risotto met geitenkaas is één van onze favoriete combinaties, het heeft allebei een prettige, romige smaak en deze ingrediënten vullen elkaar erg goed aan. Zie hier een heerlijke, romige risotto met zoete rode biet en de zachte, ietwat zurige smaak van geitenkaas, afgemaakt met een notenkorstje. De kastanjes geven het gerecht een bijzondere toon. Waar je vroeger spinnenwebben van kastanjes en satéprikkers maakte, eet je ze nu lekker op. De kastanjes dan.
Frisse lenterisotto met erwten en munt
Risotto is van zichzelf al een heerlijk gerecht, maar chef Matt heeft er nog een schepje bovenop gedaan met deze frisse lente variant. Je verfijnt de romige rijst met een zelfgemaakte muntpasta, peultjes, doperwten en waterkers. Lekker!
Taleggio risotto met spekjes en prei
Dit is de Italiaanse keuken op z’n best! Je maakt deze risotto van Carnaroli rijst, rijst die groeit in de provincies van Pavia, Novara en Vercelli in Noord-Italië. Carnaroli behoudt zijn vorm en licht stevige textuur beter dan andere rijstsoorten tijdens het koken, waardoor het ook wel vaak ‘de koning der rijstsoorten’ wordt genoemd. Proef het zelf!
Lenterisotto met asperges, currykipfilet en roze peper
Haal de lente in huis met dit heerlijke gerecht! Je maakt een heerlijk zachte risotto met asperges en roze peper. Daar bovenop serveer je een kruidig curry kippetje. Lekker!
Simpele pompoenrisotto met salie, sperziebonen en rucola
Als je verzot bent op de zoete smaak van pompoen is deze risotto een schot in de roos! Je roostert de pompoenblokjes in de oven voor een extra kick en roert ze dan door met salie verrijkte risotto. Creamy goodness waar we elke dag wel een bordje van op kunnen!
Risotto met spekjes, maïs en zoetzure tomatenrelish
Handen in de lucht voor deze fantastische risotto! Door de spekjes eerst te bakken, krijgt de rijst een bijzonder intens aroma. Het spektakel wordt afgemaakt met een zelfgemaakte tomatenrelish. Het woord relish is bijna niet te vertalen, maar het is een soort zoetzure chutney met een jam-achtige textuur. Mocht je er overigens wat van overhouden (kleine kans), dan smaakt het ook nog prima op een broodje kaas.
Aspergerisotto met saffraan en venkel
Risotto alla Milanese wordt in de Italiaanse volksmond ook wel Risotto Giallo genoemd – gele risotto. De gemalen saffraan, afkomstig van de stamper van krokussen, geeft dit gerecht zijn karakteristieke gele kleur en aromatische smaak. De geroosterde venkel en groene asperges uit de oven geven deze risotto net dat beetje tegenwicht. Daar lusten we nog wel een bord van!
Venkelrisotto met gestoofde zeevruchten en citrus
Als je denkt dat rijst een graan is dat alleen maar in Azië wilt groeien, heb je ‘t mis! De Arabieren namen de rijstkorrel mee naar Italië. De Italianen ontdekten dat het gewas prima in het Po-gebied groeit en je van rijstsoorten met een hoog zetmeelgehalte heerlijke gerechten kunt maken, waaronder risotto. Deze variant maak je extra bijzonder door er venkel door te roeren en ‘m te toppen met in citrus gestoofde zeevruchten.