Broodje Surinaamse kip met komkommer en paprika
“All sorrows are less with bread” aldus Don Quichot-schrijver Miguel de Cervantes. Wij zijn het roerend met hem eens! Deze heerlijke broodjes zijn namelijk om je vingers bij af te likken; goed gevuld met friszoete paprikareepjes, kraakverse sla en in ketchup-ketjap manis gesmoorde kip. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker vlot te maken. Perfect voor na een drukke dag!
Platbrood met wild zwijn, koolsla en mieriksworteldressing
Op het menu staat weer een bijzonder gerecht van gastchef Rikard Andersson. Deze gevulde en opgerolde broodjes eet hij zelf na een wandeling in de kou in combinatie met een sterke bak koffie. Je belegt de platbroden met peen koolsla met mieriksworteldressing, en gerookte ham van wild zwijn afkomstig van de jagende broers van ‘Wild van Wild’. Een ware Zweedse traktatie!
Broodjes ‘Pulled Chicken’ met broccoli-rozijnensalade
‘Pulled Pork’ kennen we ondertussen allemaal, maar wist je dat ‘Pulled Chicken’ ook hartstikke lekker is? En een stuk sneller te bereiden! Smoor de kip in een kwartiertje zacht in BBQ-saus, en trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Beleg hiermee de broodjes, met komkommer daarbovenop en serveer met een klassieke Amerikaanse salade van broccoli, rozijnen, fijngesneden rode ui en zonnebloempitten. Daar word je blij van!
Mediterraans gevulde pita’s, zoete geroosterde uien en tzatziki
Voor deze overheerlijke broodjes hebben wij ons laten inspireren door Souvlaki: een Grieks gerecht waarbij je sappige stukjes varkensvlees met kleurrijke groenten aan een spiesje rijgt en grillt. Vanavond gelukkig geen gepriegel, want jij vult de broodjes met Mediterraans gekruide stukjes vlees. Mmm… Smullen maar!
Rijkbelegde broodjes kalkoen met wortelfrietjes en ansjovisdip
Op menig menukaart van een Italiaans restaurant staat de Vitello Tonnato, een bijzondere combinatie van kalfsvlees en tonijn. Dat kan ook anders, dacht onze chef Judith. In een eigentijdse creatie waar land en zee elkaar ontmoeten, maak je ditmaal een salade van kalkoenfilet en romige ansjovissaus. Voor een beetje body beleg je er knapperig afgebakken broodjes mee en serveer je ze samen met worteltjes van oranje.
Sandwiches met gerookte zalm, honing-mosterdsaus en salade
Wie doet dat nou niet graag? Op eerste Paasdag samen met je geliefde of dierbare familieleden van een overheerlijke brunch genieten. Vers geperste sap, thee of een goede kop koffie en een ei erbij… Klinkt steengoed, niet? Wel, wacht maar totdat deze gerookte zalm bij je aan tafel schuift! Tussen een knapperig ciabattabrood en in een zoet-pittige honing-mosterdsaus is deze vis niet te versmaden.
Homemade saucijzenbroodjes met verstopte groente & frisse sla
Haalt jouw tafelgenoot zijn neus op bij het zien van een bord vol groenten? Eten de kids hun bordje vitaminen tegen heug en meug op? Deze hemelse saucijzenbroodjes rekenen daar mee af, want ze zijn namelijk met pastinaak en wortels gevuld. Je bakt de groenten kort aan en verstopt ze gemengd met kruidig varkensgehakt onder een krokant laagje deeg. En krijg je de broodjes niet op? Bewaar ze dan als lunch voor de volgende dag!
Bánh mì met miso-garnalen, rauwkost en chili-koriandercrème
In Vietnam vallen verschillende broodsoorten onder de term ‘Bánh mì’, maar meestal wordt de baguette ermee in verband gebracht. Dat is een cadeautje van de Fransen, die tijdens de koloniale overheersing deze broodsoort in Indochina introduceerden. Zij belegden de baguettes het liefst met vlees, vis en veel groenten. Jij gaat vandaag voor in misopasta geglaceerde tijgergarnalen met een lichtzoete chili-crème. Heerlijk!