Afghaanse groentesoep met rode linzen, pitabrood en yoghurt
Havij, een Afghaanse groentesoep met linzen, is gastchef Reza’s favoriete wintergerecht. De hartige soep heeft een frisse noot door de yoghurt en wordt geserveerd met pitabrood, lekker dippen dus!
Lichte zeevruchtensoep met pittige kimchi en rijstnoedels
Alex Kim Boyce, de kimchi-koning van Nederland, heeft voor zijn bedrijf Oh Na Mi een geheel eigen kimchisignatuur ontwikkeld. Hij gaat daarbij niet uit van de receptuur, maar put inspiratie uit zijn eigen kennis en ervaring. Vandaag neemt de Oh Na Mi Kimchi een duik diep in de zee en belandt samen met een lichte soep vol octopusjes, mosseltjes en andere zeevruchten op jouw bord.
Gevulde champignon-preisoep met tijm en pizzabroodjes
Je gelooft het nooit, maar voor deze soep heb je geen liters slagroom nodig om een stevige consistentie te krijgen. Het is gewoon een kwestie van een kleine hoeveelheid bouillon gebruiken en pas op het einde de soep te verdunnen. Erbij serveren we een favoriet uit ieders jeugd: knapperige pizzabroodjes met gegrilde paprika, bosui en een laagje kaas. Lekker voor een ontspannen zondag en makkelijk voor door de week!
Tijm-bacontwisters met aardappel-preisoep en courgette
Hoe maak je een stevige soep nog beter? Precies, door ‘m te serveren met smakelijke dippers! De perfecte metgezel voor deze soep bomvol groene groenten is een crunchy twister gemaakt van pizzadeeg, spek en kruidige tijmblaadjes. Geen wonder dat deze soep favoriet bij groot en klein is!
Rabarber-paprikasoep met kruidenbrood en walnoten
Rabarber alleen geschikt voor compotes, jam of door een zomerse crumble? Dat denken wij niet! Deze zoetzure groente, die met zijn uiterlijk op bleekselderij lijkt, levert met de gember en tomaten in deze paprikasoep de perfecte balans voor een fris, pittig en lichtzuur gerecht. Erbij serveer je een eigengemaakt kruidig stokbrood besmeerd met een laagje boter.
Turkse soep met rundergehakt, kikkererwten en knapperige baguette
Met onze overvolle agenda’s is het soms een hele uitdaging om een avondmaal voor de hele familie te maken. Dit recept voor Turkse tomatensoep met rundergehakt en spinazie tikt alle vakjes aan: het is snel, makkelijk, voedzaam en, zoals je van Marley Spoon gewend bent, natuurlijk ook hartstikke lekker. Een gegarandeerd succes!
Asperge-bloemkoolsoep met truffelolie, amandel en salade
Deze zijdezachte soep van bloemkool gaat er bij iedereen in als zoete koek. Naast een topping van geroosterd amandelschaafsel en een straaltje truffelolie, heeft deze soep een tweede smakelijke verrassing voor je in petto: geroosterde groene asperges! Eerst schaaf je spaghetti-achtige slierten van de stam voor de salade en de rest rooster je lekker makkelijk in de oven. Een echte topper in het aspergeseizoen!