Flammkuchen met geitenkaas, en bietensalade met hazelnoten
Hij mag dan wel op een pizza lijken, maar schijn bedriegt: deze plaattaart komt toch echt uit Frankrijk! De moeder aller flammkuchen wordt belegd met zure room, spekjes en ui. Onze chef Hannah kwam op het lumineuze idee om er een zoet-hartige vegetarische variant van te maken. Denk aan een broodje brie met walnoot, maar dan met geitenkaas en zie: binnen een half uur heb je een heerlijk diner op tafel staan!
Gnocchigratin met Mediterraanse gekruide groenten
De makkelijkste gerechten zijn vaak het populairst – zo ook de gratin! Bij deze kooktechniek worden alle ingrediënten in een ovenschaal in de oven gebakken totdat zich een knapperig laagje vormt. In deze variant vind je naast gnocchi, paprika en courgette ook een specerijenmelange verrijkt met gedroogde oregano en rozemarijn. Zo haal je gelijk die Mediterrane sferen in huis!
Hummusbowl met tabouleh plus tahinsaus en zonnebloempitten
Meestal wordt hummus gemaakt van de kikkererwt, maar in dit gerecht maak je ‘m met de van oorsprong Italiaanse cannelliniboon. Deze witte boon geeft een mildere smaak en een extra smeuïge textuur aan de hummus, zodat deze perfect samengaat met de kruidige tabouleh van rijst. Top deze kom vol lekkers met een licht zoete tahinsaus en frisse granaatappelpitjes voor een klein stukje hemel op aarde…
Veggieburger à la Caprese met courgette-basilicumsalade
Mmm… een klassieke Caprese van tomaat, mozzarella en basilicum mét de lekkerste veggieburger van Nederlandse champignons! De champignonburgers worden gemaakt door onze leverancier Van Koolen, die geen gebruikmaakt kleur-, geur- of smaakstoffen. Pure smaken dus – en dat proef je! Serveer jouw capreseburger met courgettelinten in basilicumolie voor instant (eet)geluk.
Zoeteaardappelfritters met chili sin carne en limoenyoghurt
Chili sin carne is de bekende gehakt-bonenschotel, maar dan zónder het bekende vleeselement. Wat overblijft, is een heerlijke bonenschotel met als basis een tomatensaus, die je prima kunt gebruiken in een vegetarisch gerecht. De chili combineer je vandaag met gebakken zoete aardappelkoekjes, een frisse saus van yoghurt, limoensap en koriander. Wij garanderen dat je het gehakt helemaal niet zult missen!
Wortel-spruitenroerbak met pittige sinaasappel-srirachasaus
Deze rappe, zoetzure en vegetarische roerbakschotel staat voor je het weet op tafel. In minder dan 25 minuten bereid je crunchy gekarameliseerde spruitjes en wortelen, die je serveert met een de bijzondere saus van sinaasappel en sriracha. Om het feestje compleet te maken, top je deze makkelijke maaltijd af met zwarte sesam en serveer je er zachte jasmijnrijst bij. Een kind kan de was doen!
Miso-aubergine en sobanoedels met snijbonen en zwarte sesam
Sobanoedels bestaan voor een groot deel uit boekweit, wat deze noedels heel geschikt maakt voor mensen die minder tarwe willen eten. Vandaag gebruik je deze fijne noedels in een roerbak van snijbonen en sojasaus en combineer je ze met in mirin en miso gekarameliseerde, geroosterde aubergine voor een waanzinnige smaakcombinatie!