Kipburgers met bacon en dragonmayonaise met venkelslaw
Van burgers krijgen we nooit genoeg, al helemaal niet als ze twee van onze favoriete ingrediënten bij elkaar brengen. De combinatie van malse kipfilets met krokant gebakken spek is een traktatie voor de smaakpapillen en hij staat vandaag op ons menu. Om het geheel een Amerikaans tintje te geven, maak je er een slaw van wortels en reepjes venkel bij. Giddy up en aan tafel!
Lichtpittige biefreepjes met sperziebonen en kokosrijst
Mmm… voor een bordje vol kokosrijst kun je ons altijd wakker maken! Deze week serveren we de geurige jasmijn rijst met sperziebonen en heerlijk gekruide biefblokjes. Grootse verrassingen komen in kleine verpakkingen, want dat kleine rode chilipepertje geeft het vlees een spicy smaak en de knoflook in het gerecht geeft je weerstand een fijne oppepper.
Gele viscurry met aardappels en mandarijn
Vandaag maak je een makkelijk en smakelijk recept dat onze chef Matthias ten voeten uit is. Je bakt de paprika, ui en wortel en vervolgens zet je met gele currypasta en romige kokosmelk de toon voor een overheerlijke curry. De gekookte aardappels en verse stukjes vis zorgen ervoor dat je verzadigd en wel van tafel gaat. Om het feest af te maken hebben we ook een sappig mandarijntje toegevoegd. Bijzonder en fris!
Biefstuk met hutspot en ketjap-cranberryjus
Bij Marley Spoon houden we ervan om bekende gerechten een verrassende twist te geven. Met de spannende combinatie van vandaag is ons dat weer gelukt. De traditionele hutspot combineer je met een jus van ketjap en cranberry’s en serveer je niet met de traditionele klapstuk, maar met kort aangebakken rundvlees voor een up-to-date versie van deze klassieker. Succes gegarandeerd!
Scandinavische visstoof met dille en cannelinibonen
In de Noord-Europese landen weten ze als geen ander de typisch Scandinavische smaken van vis, dille, citroen en bonen bij elkaar te brengen in de meest uiteenlopende gerechten. Deze stoof van verschillende soorten vis, cannelinibonen, tomaten en dille is onze manier om de typisch Scandinavische smaakcombinatie te eren. Deze zachte stoof serveer je met vers afgebakken brood en een kneepje citroensap. Ät gott!
Citroen-tijmkippetje met krieltjes-venkelsalade
Aardappelsalade werd voor het eerst in Europa geïntroduceerd door Spaanse ontdekkingsreizigers die de aardappel meebrachten uit Zuid-Amerika. Deze aardappelsalades werden gemaakt door de aardappels in wijn of een mix van azijn en kruiden te koken. Vandaag staat er een variant met frisse venkel op tafel. We combineren de salade van krieltjes met een zacht stukje kip. Lekker!
Waldorfsalade met rundvlees en bloemkool-aardappelpuree
Op het menu vandaag: een variatie op de bekende Waldorfsalade met selderij, appel, rozijnen, walnoten en een dressing van mayonaise. Je snijd de appel in blokjes en mengt ze met cranberry’s en een lichte yoghurtdressing. Vervolgens serveer je de salade als bijgerecht bij de echte sterren van de dag: mals gebakken biefreepjes en een puree van aardappels en bloemkool om aan je dagelijkse portie groente te voldoen.