7 bijzondere broodjes die perfect zijn voor een picknick

Neem jij standaard gesmeerde boterhammetjes mee naar een picknick? Stop! Het kan namelijk veel lekkerder. Neem bijvoorbeeld deze 7 heerlijke recepten voor bijzondere broodjes. Perfect om mee te nemen, of als je zin hebt in wat makkelijks!

7 bijzondere broodjes die perfect zijn voor een picknick

June 3, 2019

Neem jij standaard gesmeerde boterhammetjes mee naar een picknick? Stop! Het kan namelijk veel lekkerder. Neem bijvoorbeeld deze 7 heerlijke recepten voor bijzondere broodjes. Perfect om mee te nemen, of als je zin hebt in wat makkelijks!

De trendy topper

broodje pulled jackfruit-b5746824e63219da0041378ef8d2401f

Je hebt er misschien al van gehoord: jackfruit! Deze bijzondere vrucht is de nieuwste trend onder foodies en leent zich perfect voor een vegan variant op het populaire broodje pulled pork. De vrucht neemt namelijk makkelijk smaken van andere ingrediënten op door haar sponzige textuur. Ontdek hier ons recept voor een broodje pulled jackfruit met rode coleslaw en koriander.

Grieks genieten

varkensgyros op een broodje-03cd65763df5a38139dd87e93b79f0ba

Dit broodje neemt je mee op reis naar Griekenland! Of, in ieder geval naar de Griek om de hoek waar jij je favoriete Gyros haalt. Beleg een pistolet met sappige varkensreepjes, romige dilleyoghurt, knapperige komkommer en frisse romanasla en genieten maar! Hier ontdek je het recept voor onze variant op een broodje varkensgyros.

Vietnamese trots

ID3886 web

Menig Vietnamese bakker is trots op zijn interpretatie van een souvenir uit de Franse koloniale overheersing: de Bánh mì, een rijkelijk met vlees belegd stokbroodje. Voor onze vegetarische variant met tofu combineer je knapperig stokbrood met crispy gebakken tofu, geroosterde wortels en friszure komkommerpickle. Lees hier ons recept voor báhn mì met crispy tofu en geroosterde wortelschijfjes. Noem #zokanhetook

Clubsandwich deluxe

clubsandwich met kip-0259c573ee32bab050cf940ce59bf378 (1)

Een klassieker die nooit gaat vervelend is de clubsandwich. Toch wisten wij hem nog iets spannender te maken. Normaal gezien maak je dit broodje met gestapelde sneetjes wit geroosterd brood met beleg, maar wij kozen voor een knapperig pistoletje met malse kip en botersla. Voor erbij een frisse, vlotte salade van koolrabi en granny smith-appel. Ontdek hier ons recept voor een clubsandwich met kip.

De culinaire hotdog

hotdogs met aardbeienketchup-690871c765c9770c935e5b818aaeeb2b

De hotdog is wat ons betreft het ultieme comfort food, maar het meest culinaire gerecht is dit natuurlijk niet. Daarom bedachten we deze speciale variant op de Amerikaanse hotdog: chipolataworst op een knapperig pistoletje met aardbeienketchup! Lees hier ons recept voor hotdogs met aardbeienketchup en probeer het zelf!

Vlotte tempeh

ID4308 WEB-2

Tempeh van onze leverancier Bumi, voorgekruid met tomaat, gerookte paprika en komijn. Daarbij maak je een smakelijke spread van verse basilicum, brocolli en knoflook. Garneer het geheel nog met wat rucola en pijnboompitjes voor de ultieme Italiaanse twist! Het recept voor dit broodje tempeh vind je hier. Dit broodje is overigens ook een ster in de Zo Kan Het Ook campagne, waarvoor wij wekelijks de lekkerste plantaardige vleesvervangers uitlichten op ons menu!

Oosterse smaakexplosie

sandwich pulled teriyaki kip-66b33f5961bb5b70bd31386ab81d3969

Naast pulled pork en pulled jackfruit, bestaat er natuurlijk ook nog pulled kip! Dit is misschien wel het lekkerste broodjesrecept dat we ooit in onze maaltijdbox hebben gestopt. Gemarineerd met teriyaka saus en op een bedje van rode koolslaw en babyromanasla, zorgt deze kip voor een heuse smaakexplosie in je mond! Ontdek hier het recept voor een broodje pulled kip.

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts