Garnaal poké bowl met avocado, jasmijnrijst en Aziatische dressing
Zet je schrap voor de streetfood-sensatie van het moment: de poké bowl. Het gerecht waarin verse vis en kraakverse groenten centraal staan, komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse Staat Hawaï. Aangezien Hawaï ook niet al te ver van de Aziatische kust ligt, zijn de Aziatische invloeden zo over komen waaien. Wij kiezen niet voor vis, maar prachtig roze tijgergarnalen en een geurige dressing van sesam en sojasaus.
Thaise gehaktbowl met wortel-komkommersalade & pinda’s
De Italianen hebben hun spaghetti bolognese, de Thai hebben deze gehaktsaus! De aroma’s van gember, knoflook en chilipeper maken dit gerecht tot een kommetje puur Aziatisch comfort food. Al helemaal in combinatie met de sticky sushirijst en knapperige wortel-komkommersalade die voor het nodige tegenwicht zorgen. Wat is er niet om van te houden?
Sushi bowl met zalm komkommerpickle, mango en zeekraal
Wie houdt er niet van sushi? Het rollen van zo’n sushirol is niet bepaald eenvoudig; om een echte sushi-chef te worden is zelfs jaren training nodig! Daarom maken we het je makkelijk door gekookte sushirijst met een reeks sushi-ingrediënten te toppen. Crunchy gebakken zalmfilet, frisse groenten en zoete mango vormen met de pittige sriracha mayonaise en zoutige zeekraal een echte showstopper!
Hoisin-kip bowl met sugar snaps, radijs en sesam
Het liefst eten we elke avond uit een kom, vooral als deze gevuld is met sushirijst getopt met knapperige groenten en kip in sticky saus. Door verse gember en knoflook aan de hoisin toe te voegen, geef je de saus een volle Teriyaki-achtige smaak. Tip: roer tijdens het bakken niet in de pan en wacht tot de kipstukjes aan de onderkant goudbruin kleuren. Zo zorg je ervoor dat het vlees mals en extra smaakvol wordt!
Quinoa tofu bowl met broccoli en een pittige pinda-gemberdressing
Deze goddelijke bowl helpt je zó de koude winterdagen door. Hij barst namelijk van ingrediënten die de weerstand ondersteunen. Quinoa is rijk aan vezels en eiwitten en die mooie broccoli is een echt vitaminebommetje! Jouw kommetje top je met krokant gebakken tofu en een heerlijke saus op basis van pittige citroengras-pindakaas van de Pindakaaswinkel. Met al die antioxidanten kun je er geheid weer tegenaan! Lees hier het recept voor onze quinoa tofu bowl met broccoli en een pittige pinda-gemberdressing.
Burrito bowl met gehakt en zoete aardappeldip met limoen
Er staat vandaag een waar burrito-feestje op tafel met deze kom vol heerlijkheden. Je vult jouw ‘bowl’ met sticky sushirijst, getopt met gekruid rundergehakt, gebakken paprika en een kraakverse groentemix van rode kool, wortel en bosui. Om het af te maken serveer je er een royale schep romige zoete aardappeldip met een vleugje limoen bovenop. In de testkeuken een hit en hopelijk ook bij jou thuis!