Knapperige halloumi met rode quinoa en frisse mango-gembersalsa
Voor mensen die halloumi al kennen, spreekt dit gerecht eigenlijk wel voor zich. Voor de rest: halloumi is een heerlijke, licht zoute kaas met een bite die je knapperig bakt. Daarnaast nog wat rode quinoa en een frisse salsa die je smaakpapillen doet tintelen. Lekker!
Halloumi-groentespiesen met bloemkoolcouscous
Wij zijn enorm fan van halloumi en zijn dan ook helemaal in onze nopjes met deze heerlijke spiesen! Je marineert de kaas en courgette in een rijke marinade van citroenrasp, rozemarijn, chilipoeder en olijfolie. Daarbij maak je een heel bijzondere couscous: van bloemkool. Serveer met een frisse dip en smullen geblazen!
Gebakken halloumi met zoete rode biet en kruidige parelgort
Bij dit gerecht bak je halloumi tot ‘ie een mooi bruin laagje heeft, terwijl je de rode biet en rode ui langzaam laat karameliseren in de oven. In een andere pan pruttelt rustig de parelgort gaar, die je zodra het gaar is verfijnd met frisse peterselie. Prik van alles een beetje tegelijk op je vork en smullen maar!
Gegrilde halloumi met kruidige freekeh en courgette
Freekeh, ook wel farik genoemd, is een graan dat tijdens de productie wordt geroosterd. Het is een oud ingrediënt dat heel populair is in de Egyptische, Palestijnse en Arabische keuken. In dit gerecht verfijn je het met frisse kruiden en courgette. Grill er nog wat halloumi bij en je bent helemaal gelukkig!
Courgette-halloumi spiesen met muntcouscous
Halloumi is kaas die van origine van Cyprus komt en wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk. Het werd al gemaakt tijdens de Middeleeuwen, toen het enorme populariteit verwierf in het Midden-Oosten. Het heeft sindsdien even geduurd, maar halloumi is uiteindelijk ook naar Europa gekomen. En nu het hier eenmaal is, is het hier niet meer weg te denken. Eet smakelijk!
Halloumi-kikkererwtensalade met geroosterde courgette en tomaat
Voor liefhebbers van snel koken en koolhydraatarme gerechten hebben wij de handen ineengeslagen. Inspiratie vonden we in een reis naar het Midden-Oosten met deze bonte kikkererwtensalade vol groenten en halloumi. Deze halfharde kaassoort werd al jaren geleden in het prachtige Egypte gegeten. Vanwege zijn structuur en vetgehalte is dit kaasje namelijk ideaal om in de pan te bakken!