5 verrassende bowl food recepten

Bowl food is nog steeds een razend populaire trend. Uit een kom eten is dan ook lekker makkelijk! Op de bank, aan tafel of on-the-go: met deze 5 bowl food recepten kan je eindeloos veel kanten uit.

5 verrassende bowl food recepten

July 15, 2021

Bowl food is nog steeds een razend populaire trend. Uit een kom eten is dan ook lekker makkelijk! Op de bank, aan tafel of on-the-go: met deze 5 bowl food recepten kan je eindeloos veel kanten uit.

Warmgerookte zalm met wasabi-yoghurt-dip

Warmgerookte zalm met wasabi-yoghurt-dip

Warmgerookte zalm is een heerlijke, nog rokerige variant van de plakken gerookte zalm die we van een luxe ontbijt kennen. Deze mooie moot gaat ook nog eens heel goed samen met de bijzondere dip van wasabi en yoghurt die we erbij serveren. Zachte sushirijst en een knapperige komkommersalade erbij en we zijn helemaal tevreden. Lekker eenvoudig, snel gemaakt en oh-zo-lekker. Ontdek het recept hier.

Tofuroerbak met snijbonen, chraime saus & bloemkoolrijst

Tofuroerbak met snijbonen, chraime saus & bloemkoolrijst

Chraime is eigenlijk een pittige visstoof met tomaten uit de Sefardische keuken, maar onze chef Lieke heeft er een vegetarische draai aan gegeven. Je maakt deze versie met tofu en verse snijbonen en de aromatische saus maak je van komijn en paprika, tomatenpuree, limoen en ras el hanout. Je serveert het op luchtige bloemkoolrijst en om het af te maken bestrooi je het met knapperige walnoten. Wij zijn weggeblazen, heerlijk! Hier ontdek je het recept.

Filipijnse peperkip met paksoi en kokosrijst

Filipijnse peperkip met paksoi en kokosrijst

Een van de meest bekende Filipijnse gerechten is adobo, gemaakt van kip of varkensvlees. De naam ‘adobo’ komt oorspronkelijk uit het Spaans en betekent ‘marinade’ of ‘kruiden’. Deze peperkip wordt stevig op smaak gebracht met peper, sojasaus en knoflook. Je serveert ‘m met paksoi en luchtige kokosrijst. Het recept vind je hier.

Chinese roerbak met sticky varkensvlees, sushirijst en witte sesam

Chinese roerbak met sticky varkensvlees, sushirijst en witte sesam

Gesmoord varkensvlees in stroperige saus is erg populair in China. En als je dit malse, in-je-mond-smeltende vlees proeft, weet je waarom. En de bereiding vergt helemaal geen tovenarij: je bakt de vleesblokjes eerst in de pan en daarna smoor je ze in een zoet-pikante saus tot ze heerlijk kleverig zijn. Ze worden geserveerd op een bedje van roergebakken groenten en sushirijst – een stukje culinaire gelukzaligheid. Hier ontdek je het recept.

Bami goreng met tijgergarnalen, paksoi en koriander

Bami goreng met tijgergarnalen, paksoi en koriander

In de tijd dat je naar de Chinees loopt om wat af te halen, heb je deze bami goreng met garnalen in elkaar gedraaid. Heb je gewoon zin om lekker af te halen, dan juichen we dat van harte toe. Liever iets zelfgemaakts? Trek dan je schoenen weer uit en je keukenschort aan. Klik hier door naar het recept.

Voeg onze bowl food recepten toe aan je box

Voeg onze bowl food recepten toe aan je box

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts