5 recepten met verrassende avocado combinaties

De avocado is een onwijs veelzijdige vrucht en past in bijna ieder recept. Het 'groene goud' is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens erg gezond. Dit keer laten we jou 5 recepten zien met verrassende avocado combinaties. Veel kookplezier!

5 recepten met verrassende avocado combinaties

September 7, 2018

De avocado is een onwijs veelzijdige vrucht en past in bijna ieder recept. Het 'groene goud' is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens erg gezond. Dit keer laten we jou 5 recepten zien met verrassende avocado combinaties. Veel kookplezier!

Zuid-Amerikaanse arepas met avocado, pittige bonen en feta

Zuid-Amerikaanse arepas met avocado, pittige bonen en feta

Over het feit of arepas nou Colombiaans of Venezolaans zijn, zullen beide landen het nooit eens worden. Wat wel zeker is, is dat deze heerlijke maïsmeelbroodjes in de meeste Zuid-Amerikaanse keukens gegeten worden en op allerlei manieren belegd worden. Wij vullen ze met avocado, pittige bonen en feta, en brengen het geheel op smaak met een flinke dosis Mexicaanse kruiden. Ariba ariba!

Zalm met tomaat-avocado salsa en kruidige bonenrijst

Zalm met tomaat-avocado salsa en kruidige bonenrijst

Voor dit recept maak je een heerlijke salsa van avocado en tomaat. Daarbij serveer je een prachtig stuk zalm bovenop een bedje van rijst verfijnd met kidneybonen, koriander en rozijnen. Bij ons liep het water je al in de mond!

Gevulde tomaten met couscous, olijven en avocadocrème

Gevulde tomaten met couscous, olijven en avocadocrème

In dit recept speelt de avocado een bijrol, maar is daardoor niet minder lekker! Het gerecht bestaat uit tomaten gevuld met couscous, frisse kruiden, een kleine chilipeper, olijven en een van onze favoriete kruidenmengsels: Ras el Hanout. Daarbij serveer je een frisse salade van rucola, peterselie, courgettereepjes en ducca kruiden, plus een avocadocrème. Smakelijk!

Geroosterde kokos-avocado met rucola-kikkererwtensalade

Geroosterde kokos-avocado met rucola-kikkererwtensalade

Hoewel we deze vrucht meetal ‘rauw’ eten, is avocado ook warm erg lekker. Deze gegrilde avocado met kokosjasje krijgt door het grillen een knapperige buitenkant, maar is zacht vanbinnen. Avocado is een bijzonder ingrediënt, want hij gaat goed samen met zowel hartige gerechten als zoete gerechten (zoals chocolademousse!). In dit gerecht serveer je de gegrilde kokos-avocado met een salade van kikkererwten, rucola en sinaasappel.

Avocado-spinaziesalade met gerookte kip en currysaus

Avocado-spinaziesalade met gerookte kip en currysaus

Deze salade met twee groene uitblinkers krijgt van ons een dikke 10! De basis wordt gevormd door spinazie, een bladgroente die niet alleen rijk aan ijzer is, maar ook aan anti-oxidanten en vitamine E. De combinatie van al deze voedingsstoffen helpt bij de bestrijding van infecties. De stukjes avocado en romige curry-yoghurtsaus met gerookte kip bieden de ietwat bittere spinazie het juiste tegenwicht.

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts