5 groenten die je misschien op de foute plek bewaart

Weet je bij het uitpakken van jouw maaltijdbox nooit precies waar je alles het beste zou kunnen bewaren? Of heeft jouw moestuin het dit jaar heel wat beter gedaan dan verwacht en had je een hoop groenten over? Weggooien zou zonde zijn - in dit blogartikel vind je 5 handige tips om groenten een lang en gezond leven te geven!

Door: Louie Van Nieuwenborgh / 02/26/2021

🍅 Tomaten

Niets smaakt zo lekker als een sappige tomaat in een gerecht. Onrijpe tomaten kan je beste op het aanrecht laten rijpen, dan krijgen ze de meeste smaak! Let er wel op dat ze geen direct zonlicht krijgen. En als ze eenmaal rijp zijn, kan je ze nog maximum 2 weken in de koelkast bewaren.

🧅 🥔 (Zoete) aardappel & ui

Als je (zoete) aardappelen op een vochtige plek met veel zonlicht bewaart, dan zullen ze niet alleen een wrange smaak krijgen, maar zullen je aardappels ook wortel beginnen te schieten. Ui zal op een vochtige plek dan weer sneller beschimmelen. Net zoals hierboven geldt: bewaar op een koele, donkere en droge plek - zo heb je maar liefst 2 maanden de tijd om er de lekkerste gerechten mee te maken.

🥕 Wortels

De kans is groot dat je wortels steeds in de koelkast bewaart. Dit is voortaan verleden tijd, want eigenlijk bewaar je ze het beste op een koele, donkere en droge plek - zoals een kelder of berging. Daar kunnen ze tot wel 3 à 4 weken goed blijven!

🍽 Asperges

Wat zou het zonde zijn om deze heerlijke groente al na enkele dagen in de vuilbak te moeten gooien... Je kan asperges perfect vers houden door ze in wat vochtig keukenpapier te wikkelen. Een andere optie: bewaar de asperges zoals in een bekertje koud water in de koelkast, net zoals een bosje bloemen.

🍃 Bladgroenten

Heb je spinazie, boerenkool of sla in je box, maar wil je nog een paar dagen wachten met koken? Om het extra vers te houden, kun je het even wassen onder de kraan en vervolgens in keukenpapier of een handdoek wikkelen. Leg in een bakje en bewaar tot 5 dagen in de koelkast: versheid gegarandeerd!

Benieuwd naar meer? Hier vind je een overzicht van de beste bewaartips voor groenten & fruit.