4 x feestelijke Europese voorgerechten

Heb je tijdens de decembermaand een gezellig diner gepland? Dan mag één van deze voorgerechten er beslist niet aan ontbreken. Van blauwe kaas tot burrata: laat je inspireren door deze 4 verrassende recepten.

4 x feestelijke Europese voorgerechten

November 17, 2021

Heb je tijdens de decembermaand een gezellig diner gepland? Dan mag één van deze voorgerechten er beslist niet aan ontbreken. Van blauwe kaas tot burrata: laat je inspireren door deze 4 verrassende recepten.

Camembert in bladerdeeg met druivencompote en spinaziesalade

Camembert in bladerdeeg met druivencompote en spinaziesalade

Heb je zin in een feestelijke maaltijd, dan ben je bij deze camembertpakketjes met druivencompote aan het goeie adres! Warme smeltende kaas, zoete druivencompote, knapperig bladerdeeg… what’s not to love? Als frisse tegenhanger serveer je er snelle spinaziesalade met hazelnoten en verse munt bij. Eet smakelijk!

Burrata met peer in serranoham op venkelsalade met sinaasappeldressing

Burrata met peer in serranoham op venkelsalade met sinaasappeldressing

Met dit luxueuze recept kun je diverse kanten op. Bereid het als hoofdmaaltijd en geef iedereen z’n eigen bordje. Of pak je mooiste serveerschalen uit de kast en presenteer het geheel als amuse, of elegante borrelhap. Met de peer in knapperige serranoham, de romige burrata en de knapperige venkelsalade gooi je in ieder geval hoge ogen!

Romige knolselderij-aardpeersoep en crostini met blauwe kaas

Romige knolselderij-aardpeersoep en crostini met blauwe kaas

Ook al is het nog niet helemaal Kerst, we sturen je toch alvast een paar cadeautjes. En deze romige soep is er een van. Aardpeer, ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd, is licht zoet en nootachtig van smaak en laat zich perfect combineren met de knolselderij. De krokante crostini met blauwe kaas en gekaramelliseerde sjalot maken dit gerecht op feestelijke wijze af. De perfecte warm-up voor de komende feestdagen!

Blauwe kaas-spinaziedip met ovengroenten en knapperige selderijsticks

Blauwe kaas-spinaziedip met ovengroenten en knapperige selderijsticks

Dit gerecht zou een voorafje kunnen zijn van een meergangen diner, maar dat hoeft het niet te zijn. Want eigenlijk zouden we ons al meteen willen volproppen met deze hemelse blauwe kaasdip met spinazie, sjalotjes en crème fraîche – probeer hier maar eens met je vingers van af te blijven! En je hebt geen bestek nodig want je serveert de dip met knapperige selderij en in de oven geroosterde pompoen en broccoli. Een feestmaal!

Voeg onze feestelijke Europese recepten toe aan je box!

Voeg onze feestelijke Europese recepten toe aan je box!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts