Tijdens de gezelligste maand van het jaar draait het allemaal om gezelligheid en lekker eten. Ben je nog op zoek naar de perfecte zoete afsluiter? In deze blogpost ontdek je 4 heerlijke desserts uit alle hoeken van Europa. Dat wordt smullen!
Dit Sinterklaastoetje was binnen een mum van tijd verdwenen toen het de testkeuken uitkwam, en we betrapten meer dan één collega op het schoonlikken van hun bord. Hoe kan het ook anders met luchtige chocoladecake, kruidnootjeskruim, slagroom, granaatappelpitjes en mandarijntjes? Let er bij het maken van deze cake trouwen op dat je het eiwit in een brand- en brandschone kom opklopt, anders wordt het niet stijf. Veel bakplezier!
Om alvast in een feestelijke kerststemming te komen presenteren we vandaag witte chocolademousse met compote van appel en kakivrucht en een knapperige topping van amandel en havervlokken. Het ziet er chic uit, smelt op je tong en smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Wat wil je nog meer?
Wie kijkt er nou echt naar calorieën tijdens de feestdagen? Daar bestaan goede voornemens tenslotte voor. En het duurt nog even voordat het 1 januari is - wat is nou een heerlijk toetje meer of minder? Zoals deze crêpes bijvoorbeeld, met een zoete perencompote met sinaasappel en speculaaskruiden, luchtige slagroom en pistachenoten. Vooruit, het kan best!