Wil je graag meer groenten op je bord serveren? Of wil je wat minder vlees eten en meer zorg dragen voor de planeet? Wat je motief ook is om (vaker) vegetarisch te koken, in ons menu vind je wekelijks een reeks aan heerlijke gerechten zonder vlees. In deze blogpost ontdek je alvast een inspirerende selectie gerechten met heel wat groen(ten).
Dit gerecht is zonder twijfel een kleurrijk en gezond festijn. Dankzij de groene snijbonen krijg je niet alleen veel vezels binnen, maar krik je ook je vitamine K-niveau op - zo verloopt je bloedstolling en opname van calcium in je botten optimaal. Bovendien is er in dit gerecht helemaal geen lactose te bespeuren. Benieuwd naar het recept? Ontdek het hier.
Voor dit gerecht vul je paprikaโs met een kruidige couscous. Houd je van een zoute crunch erbij? Je serveert het met knapperig gebakken kikkererwten in de oven met kaas, en een romige bieslook-yoghurtdip. En omdat groen niet altijd een groots spektakel hoeft te zijn, besprenkel je de sla met een friszure honing-azijn dressing. Ontdek het recept hier.
Saffraan -afkomstig van de stamper van krokussen- geeft deze risotto een heerlijke aromatische smaak en gele kleur. Voor het groene tegengewicht gaan we voor geroosterde venkel en groene asperges uit de oven - wat een smaakcombinatie! Doe daar nog wat zoute kaas en citroen bij, en je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn. Ontdek het recept hier.
Voeg deze recepten hier toe aan je box!
Ga jij in april voor meer vegetarisch? Deel jouw creaties op sociale media met de hashtag #greenmarleyspoon. Wij resharen graag jullie keukenavonturen!