Kook lekker winters met 3 slow food recepten

Als je aan de winter denkt, denk je aan een knisperend haardvuur, een dekentje en gezellige gerechten op grootmoeders wijze. En grootmoeder had gelijk: hoe langer de kooktijd, hoe beter het smaakt! In deze blogpost ontdek je 3 heerlijke slow food recepten: laat de pot op het vuur pruttelen en leun lekker achterover. Cosy time!

Door: Louie Van Nieuwenborgh / 10/18/2021

1. Cassoulet met gehaktballen, cannellinibonen en kruidenbotertoast

Vandaag gaan we voor Frans comfortfood. De Fransen zijn verzot op hun cassoulet, een stoofpotje van langzaam gegaarde bonen met worstjes of varkensvlees. Met zachte gehaktballetjes en spekjes laat chef Martina zien hoe je de bourgondische stoof naar hoog niveau tilt. Erbij serveer je toast met zelfgemaakte kruidenboter. Deze cassoulet neemt je zo mee naar de sferen van een groot, Frans landhuis!

2. Ossobuco met wortel, knolselderijpuree en dilledip

Stoofpotjes zijn onze favoriet in de winter. Ze zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar we vinden het ook erg fijn om zo'n pruttelende pan op het vuur te hebben op zondagmiddag, terwijl we zelf op de achtergrond zitten te hyggen in onze crèmekleurigste kabeltrui. Deze ossobucco is uitstekend geschikt voor zo'n namiddag en bovendien ontzettend smakelijk.

3. Knolselderij op pompoenpuree met blauwe kaas, salie en noten

Deze wintermaaltijd is een ware troost voor lichaam en geest. Je bakt de knolselderij in de oven met blauwe kaas, walnoten en pecannoten. De knoflook en de pompoen bak je lekker gemakkelijk naast waarna je er een romige puree van maakt. Overgoten met saliesaus, is het een absolute droom.

Voeg onze slow food recepten toe aan je box!