Koningspasteitjes met romige kippenragout en groene asperges met witte asperge-sinaasappelsalade
Speciaal voor de verjaardag van onze koning hebben we een oud-Hollandse klassieker in een modern jasje gestoken: een pasteitje gevuld met romige ragout met zachte kip en groene asperges. Geheel in stijl maak je er een oranje salade van frisse sinaasappels en witte asperges bij. Met zo’n gerecht kan Willem-Alexander zo bij je aan tafel schuiven!
Limoenkippetje met thijmaardappels en wortels
Zo, dat is een lekker kippetje! Je kruidt de kip met limoen, thijm en knoflook. Deze bak je samen met de aardappels in de oven lekker knapperig. Daarbij serveer je bijzondere wortels, die je een jasje van balsamicokaramel geeft. Een echte aanrader!
Pakistaanse kipcurry met tomaten, garam masala en rijst
Nadat Anees uit Pakistan is gevlucht, heeft hij zichzelf geleerd hoe hij zijn favoriete gerecht moest koken. Het resultaat is deze overheerlijke, rijk gekruide kipcurry. Als hij het kookt voor zijn vrienden, zijn ze het allemaal roerend met hem eens dat het de beste curry is, die ze ooit hebben geproefd. Probeer het zelf!
Broodje Surinaamse kip met komkommer en paprika
“All sorrows are less with bread” aldus Don Quichot-schrijver Miguel de Cervantes. Wij zijn het roerend met hem eens! Deze heerlijke broodjes zijn namelijk om je vingers bij af te likken; goed gevuld met friszoete paprikareepjes, kraakverse sla en in ketchup-ketjap manis gesmoorde kip. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker vlot te maken. Perfect voor na een drukke dag!
Cornflake kipnuggets met regenboogsalade met peer
We noemen ze kipnuggets of chicken tenders, maar in ieder geval zijn ze om je kipvingers bij af te likken. En deze keer in een jasje van het lievelings ontbijtgraan van je kinderen: cornflakes. De chef zorgt met dit recept dat ze extra mals zijn en ze bedacht er een klassieke en heerlijke honingmosterddip bij. De vrolijke salade zorgt voor voldoende vitamientjes!
Tandoori kip met naanbrood
Dit kippetje marineer je in yoghurt met tandoorikruiden, die het een heerlijke Indiase smaak geven. Daarbij maak je een salade van koolrabi, ui, peen en munt. Serveer met naanbrood en een frisse raita van geraspte wortel en yoghurt. Lekker!
Midden-Oosterse shoarmakip met bulgur en komkommersalade
Maak je klaar voor een kleurrijke shoarmaschotel vol lekkers! Shoarma is de vertaling van het Turkse woord voor draaiend: ‘çevirme’. En dat heeft weer dezelfde betekenis als döner kebab: draaiend vlees. In plaats van de traditionele Midden-Oosterse variant met lamsvlees in een broodje, maak je jouw schotel vandaag met gemarineerde kip, kruidige bulgur en rode uienpickle.
Sticky kippendijen met komkommer-wortelsalade en rijst
De Japanse marinade voor dit gerecht is een echte winnaar! En het geluk wil dat jij van chef Amanda leert hoe je ‘m gemakkelijk kunt maken; namelijk door sojasaus, miso-pasta, gember, knoflook, olie, suiker en azijn tot een glad geheel te mixen. Door de kippendijtjes ermee te overgieten en het vlees in de oven te bakken, ontstaat een heerlijk kleverig laagje over het vlees. Doe ons nog maar zo’n bordje!
Pittige kipcurry met pinda’s basmatirijst en frisse koolsla
Deze week op ons menu, en vandaag bij jou aan tafel: een heerlijk gekruid curry gerecht van mals kippenvlees en rode paprika, geserveerd met basmatirijst en knapperige witte koolreepjes. Overigens kun je deze curry net zo pittig maken als je wilt, want je bepaalt zelf hoeveel je van de loeihete currypasta toevoegt. Voor een lekkere crunch strooi je er nog een handjevol pinda’s over.
Pulled kip-burgers, frisse koolslaw & aardappelwedges
‘Pulled Pork’ is ondertussen een begrip in Nederland, maar wist je dat ‘Pulled Chicken’ ook hartstikke lekker is? Hoewel de naam een indicatie geeft van een uitgebreide bereiding, is niets minder waar, want kip is een stuk sneller te bereiden! Je smoort de kip in de BBQ-saus zacht en trekt het vlees uit elkaar zodat er ragfijne reepjes ontstaan. Samen met de komkommer vormen zij de basis van jouw overheerlijke burger.
Knappe kip-kapsalon met zoete aardappel en tzatziki
We kennen kapsalon natuurlijk allemaal uit de snackbar. Deze hap deed zo’n 10 jaar geleden zijn intrede in de Nederlandse snackcultuur. Maar dat dit gerecht ook culinair kan zijn, is nieuw! Wij maken er met gekruide kip, zoete aardappelfriet en zelfgemaakte tzatziki een iets gezondere variant op. De bereiding kost wat tijd, omdat je de frieten eerst in de oven bakt, maar daarna is het makkelijk en zó gepiept!
Toffe kip kerrie met ananas en paprika
Je kunt er in de supermarkten niet omheen: de poederzakjes en befaamde glazen potten gevuld met een okergele saus. Precies, de basis voor een kip kerrie! Best bijzonder, want zo’n veertig jaar geleden stond dit gerecht nog niet bekend in de Nederlandse keuken. Je maakt hem vandaag zelf, met malse kip en sappige ananasstukjes. Zodra je aan de slag gaat, vullen heerlijke geuren je huis. Dat wordt genieten!
Wrap met teriyaki-kip wortelsalade en crunchy pinda’s
Vandaag staan er wraps met een eigenwijze touch op tafel! Waar in Zuid-Amerika de tortilla’s met een frisse tomatensalsa of romige avocadodip worden geserveerd, gaan wij met de in teriyakisaus en currypoeder gemarineerde kippendijen volledig op de Aziatische toer. De kraakverse wortelsalade, mayonaise en komkommerplakjes tillen ons favoriete fingerfood naar een hoger niveau!
Kipspiesjes met perzik en zoetzure komkommer-couscoussalade
Deze heerlijke kipspiesjes met harissa – een specerijenmelange uit Tunesië – zijn een terechte winnaar! Je combineert de pittige harissa met sappige perziken voor een zoet-spicy hit. Schijnt de zon? Haal de BBQ gauw uit de schuur en grill de kipspiesjes op de hete grill. Zien de wolken er toch erg dreigend uit? Breng dan de zomerse sferen naar de keuken en gebruik een koekenpan of grillpan.
Hoisin-kip bowl met sugar snaps, radijs en sesam
Het liefst eten we elke avond uit een kom, vooral als deze gevuld is met sushirijst getopt met knapperige groenten en kip in sticky saus. Door verse gember en knoflook aan de hoisin toe te voegen, geef je de saus een volle Teriyaki-achtige smaak. Tip: roer tijdens het bakken niet in de pan en wacht tot de kipstukjes aan de onderkant goudbruin kleuren. Zo zorg je ervoor dat het vlees mals en extra smaakvol wordt!
Kip geglaceerd in BBQ-saus met knolselderij-rozijnen slaw
Heb je je ooit afgevraagd hoe je een zinderende BBQ-saus maakt? Met dit recept lukt je dat in 10 minuten! Je overgiet de kippendijfilets in de hete pan met de zelfgemaakte saus en bakt ze nog enkele minuten voor een perfect gekarameliseerd laagje. Serveer met een kraakverse slaw van radicchio, knolselderij en rozijnen voor een perfect avondmaal in de tuin, op het terras of gewoon binnen!