Maaltijdsalade met Serranoham plus mozzarella, dragon en perzik
Het zomerseizoen schreeuwt bijna om maaltijdsalades die je koud kunt eten. En daar geven we graag gehoor aan. Zeker als dat betekent dat we je een heerlijk gevulde salade met licht zoute Serranoham, romige mozzarella, frisse dragon en zoete perzik kunnen voorschotelen. Want niet alleen de smaken in deze salade schreeuwen ‘zomer’, ook de kleuren doen dat. Zomer op je bord, wat wil je nog meer?
Witlofflamkuchen en ham en een sinaasappel-rucolaslaatje
Witlof, of Brussels loof, werd in de 19e eeuw voor het eerst verkocht in de Belgische hoofdstad. Sindsdien heeft deze groente haar plek in de keuken meer dan veroverd. Het meest bekend is deze witte groente dankzij de traditionele ham-kaas-lof-combinatie. Daarom geven we de witlof vandaag een upgrade op deze flammkuchen met kaassaus en hesp. Erbij een frisse salade met sinaasappel. Alle lof voor dit gerecht!
Ricottatartine met salade en een frisse vinaigrette van bramen
Comfortfood komt niet altijd in een zakje van de snackbar, dat bewijst dit recept van chef Martina. Zij verstopte bramen heel sneaky in de dressing en geraspte courgette in de ricotta, waardoor iedereen dit sjieke broodje zal waarderen. Ze leert je meteen een handige techniek: door de courgette te raspen, te zouten en te laten uitlekken in een zeef verliest deze flink wat water en wordt je broodje geen waterballet. Ideaal!
Viskoekjes van forel met frisse appel-taugésalade
Hoewel je viskoekjes doorgaans met fijngehakte vis bereidt, maken we het je vandaag een stukje makkelijker. Door een eitje en forel door gestampte aardappels te roeren, maak je een heerlijke variant op de standaard viskoekjes. De koriander en limoen geven de koekjes een echte kick. Erbij serveer je een salade van spinazie, radijs, appel en taugé. Dat is weer eens wat anders dan de standaard sla-komkommer-tomaat!
Curry met paneer en broccoli met kruidige sinaasappel-kokostopping
Als je langer Marley Spoon-gerechten maakt, weet je dat we graag een extraatje aan onze gerechten toevoegen, zoals verse kruiden, noten, zaden of croutons. Deze toppings hebben zeker een doel: nog meer smaak, nog meer kleur of net die kers op de taart. Vandaag maak je een wel heel bijzondere topping voor over de licht pittige curry: aromatische kokos met garam masala en sinaasappelrasp. Top!
Börek met spinazie en feta met muntige komkommer-peersalade
Het van oorsprong Turkse börek kennen we in Nederland vooral als met groenten, kaas en / of vlees gevulde deegpakketjes, meestal gemaakt van blader- of filodeeg. Het voordeel van deze veelzijdige kooktechniek is dat je heel veel verschillende soorten vullingen kunt bedenken. Zoals de vulling van vandaag: met knoflook en za’atar op smaak gebrachte spinazie met ei en feta in een korstje van bladerdeeg. Wauw!
Gegrilde kip met Ras el Hanout en bulgursalade met nectarine
Vandaag laat je de oven het grootste werk voor je doen. Ideaal als je in de tussentijd lekker in de zon wil zitten! Wat je ervoor moet doen? Je mixt de kip met Midden-Oosterse kruiden, kookt de bulgur, snijd de nectarines en doet de kip met de cherrytomaatjes in de oven. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is wachten totdat je lekkere, Midden-oosterse maaltijd heerlijk geurend uit de oven komt. Eet smakelijk!
Tropische gember-limoenkip op een rijstbowl met mangoketchup
Vandaag kook je met een wel heel bijzonder ingrediënt. Speciaal voor Marley Spoon ontwikkelde onze leverancier The Ketchup Project een ketchup met mango! Niet alleen heeft deze ketchup een heerlijk frisse smaak, maar door deze ketchup af te nemen steunen we Keniaanse boeren, die soms 40% van hun oogst moeten weggooien wegens te hoge transportkosten. Lekker én verantwoord!
Burrito’s met rundergehakt plus perziksalsa en koriandercrème
We zijn iedere keer weer verbaasd hoeveel verschillende vullingen in een burrito gewikkeld kunnen worden en inmiddels kunnen we niet meer kiezen welke vulling we het lekkerst vinden. Dit keer voegen we graag weer een nieuwe versie toe aan onze immer groeiende collectie: een kruidige groente-gehaktvulling, friszoete perzik-paprikasalsa en een romige koriandercreme. Jammie!
Varkensburger met cheddar plus applecompote en zoete ui
Waarom zijn mensen zo verzot op hamburgers? Onze gok is dat dat komt omdat in die broodjes alle favoriete smaken en texturen te vinden zijn. Stel je voor: zacht broodje, sappig vlees en knapperig frisse sla of komkommer. Het broodje van vandaag heeft dat allemaal en we maken het feestje nog leuker door er zoute kaas, gekarameliseerde zoete uien en een heerlijke appelcompote aan te voegen. Jammie!
Gegrilde sla met peer en quinoa met spinazie en amandelen
Romanasla kun je heel goed op de grill bereiden. Niet alleen krijgt je sla op die manier een mooie grillstreep, de subtiel rokerige smaak door de bereiding op de barbecue, laat de frisse sla nog beter tot z’n recht komen. Ideaal zo tijdens het barbecueseizoen! Helemaal als je ook de bijgeleverde peren een grillbehandeling geeft. Meng de quinoa met frisse spinazie, getoast amandelschaafsel erover en klaar is Kees!