Mexicaanse chorizo-quesadillas met frisse korianderdip
Caramba! Er staat Mexicaans op het menu! De quesadilla is een echte klassieker uit de Mexicaanse keuken, en in dit gerecht maak je ze met paprika, tomaatjes, chorizo en heerlijke zacht gesmolten kaas. De frisse korianderdip zorgt voor een perfecte balans. Buen provecho!
Mexicaanse fajitas met ovengroenten, feta en zoete salsa
Er staat weer een Mexicaanse knaller op het menu! Chef Hannah heeft een mooie combinatie voor je gemaakt met ui, courgette en zoete aardappel. Een fijne tomatensalsa erbij en feta erover, dan zijn je fajitas helemaal compleet.
Enchilada’s met chili-gehakt, tomatensaus en zacht gesmolten kaas
Enchilada komt van het Spaanse ‘enchilar’, wat ‘chili toevoegen’ betekent. En dat is precies je gaat doen: je geeft het rundergehakt en de zelfgemaakte tomatensaus een heerlijk smaak door er onze met zorg geselecteerde chili specerijenmix aan toe te voegen. Bestrooi de tortillarolletjes royaal met kaas en schuif ze de oven in. Zo heb je mooi de tijd om de tafel feestelijk te dekken!
Zwarte bonen mole met geroosterde yacon en basmati
Arriba, arriba! Ándale, ándale! Speedy Gonzales, de snelste muis van het westelijk halfrond zou ongetwijfeld een extra rondje rennen voor een bord van deze mole. Traditioneel wordt de saus van hete pepertjes, geurige specerijen en cacao of chocolade uit de Mexicaanse staat Oaxaca gemaakt. Vandaag serveer je er een vergeten groente bij: yacon, afkomstig van Biologische teler ‘De Waog’ uit Limburg.
Knapperige tostada’s met varkensgehakt en paprikasalsa
In Mexico City lusten ze wel pap van tostada’s. Logisch ook, want deze knappe tortilla-torentjes stel je naar eigen smaak samen. Wij zetten de toon met kruidig gehakt, een supersnelle paprikasalsa, zwarte bonenpuree en krokant gebakken maïstortilla’s afkomstig van de allereerste Nederlandse tortillabakkerij: Taiyari. Eenmaal samengesteld laten onze tostada’s de met kaas overladen nacho’s mijlenver achter zich. Beloofd!
Mexicaanse tomaten-bonensoep met chili-kaasnacho’s
Tijdens één van zijn tripjes naar Berlijn, ontdekte chef Bas dat deze stad de chili-cheese frietjes als warme broodjes over de toonbank vliegen. Oorspronkelijk voorzien van een echte vleeschili, leek het hem een goed idee om bij deze soep veggie nacho’s te serveren. En geef hem eens ongelijk: die chips gaan er bij iedereen als zoete koek in. P.S. bestel dit recept en support de lokale Voedselbank met een kleine donatie!
Knapperige kiptostada’s met bonenpuree en rode slaw
“Ja…. maar dát lust ik niet!” Hoe vaak heb je die uitspraak wel niet gehoord? Geloof ons maar, met deze dooddoener reken je in één keer af dankzij dit door Mexicaanse smaken geïnspireerde recept. Met de mals gebakken kip, een chunky zwarte bonendip en frisse limoensaus heb je een onweerstaanbare combinatie te pakken. Daar kan geen McDonald’s tegenop!
Sticky Honey-Baked Chicken with Rainbow Veggie Noodles
Honey and soy with chicken is always a crowd-pleasing combination and who doesn’t love noodles? Plus this dish is really good for you too. Capsicums punch above their weight in Vitamin C, chicken is an excellent source of lean protein and carrots are a brilliant way to consume various antioxidants, Vitamin A and fiber, for gut health.
Zoete aardappel nacho stijl met kaas, bonen en rode uienpickle
Mexicaanse pit en flink wat kaas maken van deze zoete aardappelfrietjes een vegetarische hit om van te smullen. De frieten, bonen en maïs worden als het ware tot een soort toren van Babel gestapeld en met de geraspte kaas ertussen krijg je na 5 minuten een zondig lekker nacho-achtig gerecht. Top met frisse tomaat, uienpickle en verse koriander voor dé ultieme vrijdagavond traktatie!