10 pizza recepten voor de ultieme chill-avond op de bank

Pizza is voor ons het ultieme comfort food. Stel je voor: een dampende pizza in de oven, sloffen aan een goede serie bingwatchen. Say no more! Hier zijn 10 pizza recepten voor de ultieme chill-avond op de bank.

10 pizza recepten voor de ultieme chill-avond op de bank

September 12, 2018

Pizza is voor ons het ultieme comfort food. Stel je voor: een dampende pizza in de oven, sloffen aan een goede serie bingwatchen. Say no more! Hier zijn 10 pizza recepten voor de ultieme chill-avond op de bank.

Pizza met bloemkoolbodem met artisjokken, olijven en tomaten

Pizza met bloemkoolbodem met artisjokken, olijven en tomaten

De legende is dat de pizza margherita voor het eerst werd bereid in 1889 door Raffaele Esposito voor de Italiaanse koningin Margherita. Zij was op bezoek in Napels en wilde een lokale specialiteit eten. De koningin was zo onder de indruk dat zij Esposito een bedankbrief schreef en Esposito besloot op zijn beurt de pizza naar haar te vernoemen. Nu staat er een variant van pizza op het menu, met een bloemkoolbodem!

Pizza bianca met spinazie rozijnen en milde geitenkaas

Pizza bianca met spinazie rozijnen en milde geitenkaas

Een pizza heeft geen flinke hoeveelheid saus nodig om fantastisch te smaken, dat bewijst deze pizza bianca wel! In de Italiaanse keuken wordt deze pizza met allerlei smakelijke toppings belegd. Chef Hannah gaat het liefst voor gekarameliseerde rode ui, spinazie, verkruimelde geitenkaas en… rozijnen. Geloof haar maar, die gedroogde druifjes zijn duidelijk niet alleen een lekkere kindersnack!

Zoete Thaise gehaktpizza met frisse paprika-wortelsalade

Zoete Thaise gehaktpizza met frisse paprika-wortelsalade

Ben je ook fan van pizza, maar heb je eens zin in iets anders dan de vertrouwde funghi prosciutto of margarita? Maak dan deze Thaise variant! Je belegt de bodem met rul gebakken varkensgehakt, verrijkt met een royale scheut zoete chilisaus. Bestrooi het geheel met een flinke laag kaas en je hebt een gerecht waarvan de Italiaanse nonna’s vast ook een punt of twee lusten.

Paprikapizza met olijven en zachte mozzarella

Paprikapizza met olijven en zachte mozzarella

Geeft pap of man de voorkeur aan het eten van de pizza voor de buis? Laat hem dan eens zien dat een zelfgemaakte variant beter smaakt dan die diepvriespizza van de supermarkt. We besparen je het intensieve werk voor een home made deeg, maar je maakt wel in een oogwenk een -saus van tomaat en verse oregano. Je belegt de pizza met olijven, paprika en grof gescheurde mozzarella.

Mini-pizza’s met mozzarella, basilicum, olijven en amandelen

Mini-pizza's met mozzarella, basilicum, olijven en amandelen

Soms, heel soms zijn het juist ontzettend eenvoudige gerechten die het allerlekkerst zijn. Een uitstekend voorbeeld zijn deze knapperige mini-pizza’s met zacht gesmolten mozzarella en een aromatische topping van sappige cherrytomaatjes en goudbruin geroosterde amandel-flakes. De lichtpeperige basilicumblaadjes maken het helemaal af!

Artisjok-spinaziedip pizza met een friszure salade

Artisjok-spinaziedip pizza met een friszure salade

Een Amerikaanse klassieker: de artisjok-spinaziedip. Deze hartige en bovenal romige dip staat regelmatig op menig Amerikaans feestje op tafel. Onze culinaire Kyra is er gek op en bedacht er deze pizza-variatie op. Heel makkelijk om te maken, want de oven doet het meeste werk. Intussen maak je een vlugge salade met spinazie en intens gedroogde tomaten.

Pizza met champignons, balsamico-uitjes en truffelolie

Pizza met champignons, balsamico-uitjes en truffelolie

Op het eerste gezicht zijn deze robuuste op knolletjes lijkende zwammen misschien een doorn in het oog, maar als je ze eenmaal hebt geproefd weet je: dit is een delicatesse waar je U tegen zegt! De truffels groeien onder de aarde en komen zelden aan de oppervlakte, vandaar dat hun oogstproces ook intensief is. De uitgesproken smaak verrijkt onze olie en maakt van deze pizza een mooie Valentijnstraktatie!

BBQ-pizza met rundergehakt, maïs en rode uienpickle

BBQ-pizza met rundergehakt, maïs en rode uienpickle

De pizza is crowdpleaser nummer één. Makkelijk te bereiden en jong en oud kunnen allemaal in de keuken meehelpen! Vandaag geen Italiaanse klassieker, maar eentje belegd met elementen uit de Tex-Mex keuken. Het rundergehakt is op smaak gebracht met een smokey BBQ-saus en de combinatie van zoete maïs en friszure uienpickle bieden het perfecte tegenwicht. Om je vingers bij af te likken!

Naan-pizza met kikkererwten en komkommer-yoghurtsalade

Naan-pizza met kikkererwten en komkommer-yoghurtsalade

Misschien is het vloeken in de kerk, maar een lekkere pizza hoef je niet altijd op de Italiaanse manier te maken. Door naanbrood besmeerd met tikka-massalayoghurt knapperig te bakken, krijg je een heerlijke Indiase pizza! Getopt met kruidige kikkererwten, gewokte groenten en een frisse komkommersalade verander je de klassieke Italiaanse pizza in een Indiaas feestje. Fijne bonus: het staat in no time op tafel ook!

Vijgen-pizza met mozzarella en gekarameliseerde balsamico-ui

Vijgen-pizza met mozzarella en gekarameliseerde balsamico-ui

Waan je in het zonnige Italië met deze pizza margarita met een fijne twist; je geeft de standaard tomatensaus met vijgen en oregano extra veel smaak en topt de pizza met gekarameliseerde balsamico-uien. De walnoten geven een bite en de peperige rucola maken het Italiaanse feest af. Hopelijk schijnt de zon vanavond, want met een glas rode wijn of aperol spritz in de tuin smaakt deze pizza stiekem het best!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts