10 keuken tips die jouw leven een stukje makkelijker maken

Wij helpen je graag met koken! Deze 10 handige keukentips zorgen ervoor dat je nog sneller en efficiënter werkt in de keuken.

Door: Eva / 02/13/2019

Ben je een echte keukenprins(es), maar wil je graag wat sneller zijn in de keuken? Wij zetten tien keuken tips voor je op een rij die je leven een stukje makkelijker maken. Van snijtechnieken tot iets simpels als water koken! Zo heb jij je heerlijke Marley Spoon gerechten nóg sneller op tafel.

Een zinkend ei

Soms vind je iets in de koelkast, waarvan je niet meer zeker weet hoe lang het er al ligt. En vooral met eieren is het moeilijk in te schatten of ze nog vers zijn. Daarom deze gouden tip: leg het ei in een glas water. Blijft hij drijven, dan kan hij de prullenbak in. Zinkt ‘ie? Dan is er niks aan de hand en kan je hem gewoon opeten.

Makkelijk tomaten pellen

Heb je een hekel aan velletjes van de tomatenschil in je pastasaus? We hebben een handige tip om deze makkelijk te ontvellen. Snijd een kruisje in de schil, leg de tomaten een paar minuten in (net niet) kokend water, spoel ze af met koud water, en pellen maar! Hetzelfde trucje werkt ook voor aardappelen. Op deze manier gaat er bovendien geen vruchtvlees verloren.

Verse kruiden invriezen

Te veel verse kruiden gesneden? Niet weggooien! Je kan ze namelijk in een laagje water of olijfolie invriezen. Zo kan je de ijsblokjes de volgende keer dat je kookt gewoon in de pan mee laten pruttelen.

Hou bananen geel

Na een paar dagen hebben bananen vaak al bruine plekken op de schil. Wil jij je bananen een langer leven geven? Bind dan een stukje plastic- of aluminiumfolie om het steeltje. Je zal zien dat de bruine schil langer op zich laat wachten!

Kaas raspen

Het is heerlijk om verse kaas over een bord pasta of een ovenschotel te raspen. Maar bij een zachtere soort kaas gaat blijft het grootste deel aan de rasp vastplakken. Wil je een trucje weten? Leg zachte kaas 20 minuten van te voren even in de vriezer, dan gaat het een stuk makkelijker!

Knoflook pellen

Het kan een hels karwei zijn om het schilletje van een teen knoflook te pulken. Maar wanneer je een teentje knoflook eerst onder de zijkant van je mes platdrukt, pel je de schil er daarna in één keer vanaf.

Makkelijk smeren

Je kent het wel, een pot met honing die hard geworden is of Nutella die in de koelkast heeft gestaan: onmogelijk om te smeren! Als je deze in een pannetje met heet water legt, is deze binnen no-time weer vloeibaar.

Efficiënt water koken

Ken je dat? Net wanneer je pastasaus klaar is, schiet je te binnen dat je de spaghetti nog moet koken. Leer jezelf aan om altijd als eerst het water op te zetten. En wanneer dat pannetje water staat te pruttelen, leg er dan een houten keuken lepel bovenop! Het is net magie, maar op deze manier kookt je pan niet over. Dat scheelt weer schoonmaakwerk achteraf.

Gesneden fruit bewaren

De truc dat een beetje citroensap voorkomt dat gesneden fruit bruin wordt, kennen we allemaal. Maar wist je dat een mix van e’e’n deel honing en twee delen water ook goed werkt? Zowel het zuur en de vitamine C uit citroen als de peptiden in honing zorgen ervoor dat het fruit minder snel verkleurt.

Cherry tomaatjes snijden

Kom jij geduld te kort om cherrytomaatjes stuk voor stuk te halveren? Probeer dan dit: druk de tomaatjes zachtjes vast tussen twee tupperware-deksels, en snij ze langzaam met een groot mes horizontaal doormidden.

Sta jij door al deze handige tips te popelen om een heerlijke maaltijd te koken? Kijk wat er allemaal op ons menu staat, en ga lekker aan de slag in de keuken!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.