Zo ontwikkelen wij de recepten voor jouw maaltijdbox

Bij Marley Spoon willen we onze klanten iedere week weer verrassen met 20 nieuwe recepten op het menu. Maar wie bedenkt deze recepten eigenlijk? En hoe komt zo'n menu tot stand? Onze receptontwikkelaars en chefs leggen het hier uit!

Door: Marley Spoon / 09/04/2019

De ontwikkeling van recepten vergt creativiteit! Vooral in de wereld van eten en koken zijn er altijd nieuwe trends en ontwikkelingen waar rekeningen mee moet worden gehouden. Welke ingrediënten zijn in het seizoen? Wat vinden onze klanten lekker? Op welke feestdagen willen we een traditioneel gerecht aanbieden? En welke voedseltrends zijn momenteel niet te missen op ons menu? Een uitdagende taak voor onze culinaire managers om zoveel mogelijk rekening te houden met deze factoren.

Matt EDIT 1786

Samenstellen

Na het vastellen van deze factoren, begint het culinaire team aan het samenstellen van het menu. Voor iedere week wordt er een nieuw menu samengesteld, en we beginnen maarliefst 16 weken van te voren met voorbereiden! Hierbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan het evenwicht tussen verschillende soorten gerechten. Hoeveel vlees- en visgerechten of vegetarische opties staan er op het menu? Welke recepten kregen in het verleden een bijzonder goede beoordeling, en mogen opnieuw op het menu? Welke recepten kunnen we verbeteren? Deze en nog veel meer vragen moeten eerst worden beantwoord, voordat het creatieve deel van het proces aan bod komt: nieuwe recepten maken!

PT20190618 MarleySpoon-DishBag-Salmon 5259

Inspiratiebronnen

Hoe blijft Marley Spoon wekelijks met nieuwe recepten komen? Daar hebben wij gelukkig professionele receptontwikkelaars voor! Een grote inspiratiebron voor onze recepten zijn natuurlijk kookmagazines, blogs van lokale en internationale foodbloggers, en klassieke kookboeken. Ook de zoektocht naar nieuwe ingrediënten en verrassende smaken die de Marley Spoon gerechten hun typische 'twist' geven, brengt ons culinaire team vaak op nieuwe ideeeën. Is de eerste versie van een nieuw af? Dan gaat het in de eerste testfase. Onze chefs en receptontwikkelaars werken hand in hand en testen samen het recept tot in de punjtes: is de smaak consistent? Komt de verhouding van de geselecteerde ingrediënten overeen? Zijn de kleuren aantrekkelijk? Is het recept in 6 eenvoudige stappen te koken binnen 30 tot 45 minuten? Zodra iets niet 100% klopt, worden er aanpassingen gemaakt en worden de recepten eventueel herschreven. Alle gerechten worden in deze fase minstens drie keer gekookt totdat ze perfect zijn.

Hannah-Maria 6388

Plaatjes schieten

Is een gerecht perfect? Dan worden de receptkaarten voor in je box voorbereid en de stapsgewijze instructies geschreven zodat jij het recept thuis in 6 makkelijke stappen kunt koken. Om jouw trek op te wekken, is het natuurlijk van groot belang dat er prachtige foto's van onze gerechten op het menu en de receptkaarten staan. Achter deze foto's gaat heel werk schuil. In onze testkeuken is meerdere dagen per week een fotograaf druk in de weer met lichten, achtergronden en onze serviescollectie mooi servies om de gerechten zo goed mogelijk op de foto te krijgen! Wat hierbij belangrijk is, lees je in onze blogpost over foodfotografie.

Het enige wat er na verzending van de recepten en verse ingrediënten nog te doen staat, is dat jij aan de slag gaat in de keuken, en hopelijk van een heerlijke, zelfgekookte maaltijd smult.

Heb je hierdoor zin gekregen om te koken? Hier vind je ons menu voor de komende weken.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.