Van Vugt Kruiden - onze leverancier van duurzame kruiden

Wij houden ontzettend van verse kruiden in onze recepten! Vandaar dat je niet zelden een pakje verse koriander, basilicum of peterselie aantreft in je box. Maar waar komen die vandaan? Maak kennis met onze leverancier Van Vugt Kruiden!

Door: Marley Spoon / 06/18/2020

„Wij zijn Van Vugt Kruiden, een familiebedrijf in hart en ziel. Ons doel is om het hele jaar door in een breed palet van exclusieve, verse kruiden te voorzien, waarmee onze klanten hun gerechten een fantastische smaak en aroma kunnen geven."

Het team van Van Vugt kruiden

Piet van Vugt, de oprichter en eigenaar van het bedrijf, groeide op als de zoon van een tuinman en leerde zo al vroeg de kneepjes van het vak kennen. Zijn vader verbouwde groenten zoals peterselie en selderij, en breed zijn aanbod nog verder uit toen hij in de jaren 90 de vraag naar verschillende soorten verse kruiden snel zag groeien. In 2003 besloot de familie om zelfstandig ondernemer te worden, en zelf de marketing voor hun bedrijf in handen te nemen. Vanaf dat moment werden steeds meer supermarkten en restaurants in Nederland klant bij Van Vugt voor hun verse kruiden.

Verse koriander in een kas

Het assortiment bestaat nu uit 25 soorten kruiden, het hele jaar door. Omdat niet al deze kruiden in de winter en onder koelere omstandigheden groeien, maar Van Vugt het hele jaar door wil blijven leveren, heeft de familie inmiddels ook nieuwe teeltlocaties in het buitenland. Op deze manier is er een verdeling in de teelt ontstaan, die evoor zorgt voor dat er het hele jaar door kruiden beschikbaar zijn, en slechte oogsten zoveel mogelijk kunnen worden gecompenseerd. Naast het assortiment aan vers gesneden kruiden, is Van Vugt in 2005 begonnen met de teelt van eetbare bloemen en salades. De kruiden worden vervoerd door een speciaal bedrijf dat de kruiden vers en lekker houdt.

Medewerkers in groene overalls sorteren verse kruiden

Duurzaamheid bij Van Vugt Kruiden

Het team van Van Vugt hecht veel belang aan duurzaamheid en heeft dit ook geïntegreerd in haar bedrijfsstrategie. De focus ligt op klimaatneutrale productie, het verminderen van afval en plastic en het vermijden van voedselverspilling. Nu al is ongeveer 70% van de verbruikte energie afkomstig van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie. Het bedrijf is bekroond met het Planet Proof duurzaamheidscertificaat - een onafhankelijk label dat producten en bedrijven beloont die duurzamer produceren en daardoor beter zijn voor natuur, milieu, klimaat en dieren.

Piet Van Vugt: "Wij zijn een trotse leverancier van Marley Spoon. We zorgen ervoor dat elke box gevuld is met de beste kruiden en groenten om de gerechten de fantastische smaak te geven die ze verdienen."

Van Vugt Kruiden in je Marley Spoon box

Deze producten van Van Vugt vind jij in je Marley Spoon maaltijdbox: Basilicum, babyspinazie, selderij, veldsla, kervel, ijsbergsla, bieslook, tuinkers, koriander, mesclune, dille, platte en krulpeterselie, groene mizuna, knoflook, bieslook, rode mizuna rood, citroenmelisse, rode snijbiet, citroentijm, lavas, majoram, munt, rucola, oregano, spinazie, pepermunt, rode basilicum, rozemarijn, salie, zuring, dragon, Thaise basilicum, tijm.