Blijf gezond met Marley Spoon: nieuwe smoothie recepten

Juni is bij Marley Spoon de maand om jezelf een vitamine boost te geven. Deze maand hebben we smoothies in alle kleuren van de regenboog op het menu staan! Ook geven we je graag wat extra tips om je immuunsysteem te versterken - wat juist nu zo belangrijk is.

Door: Marley Spoon / 05/14/2020

1. Gezond eten

Besteed aandacht aan een uitgebalanceerd en vezelrijk dieet. Het Nederlandse Voedingscentrum beveelt minstens 250 gram groente en 2 porties fruit per dag aan - dit voorziet je lichaam van voldoende vitamine C. Voedingsmiddelen die het afweersysteem van je lichaam stimuleren zijn bijvoorbeeld broccoli, citroen, sinaasappels, witlof, knoflook, appels, amandelen, gember en paprika. Met dit recept voor onze groene immuun-booster smoothie met gember en sinaasappel heb je daar al een aantal van te pakken!

Groene power smoothie en immuun-booster met gember en sinaasappel

2. Voldoende slaap

Iedereen heeft voldoende en goede slaap nodig! Met een paar eenvoudige trucs kun je ervoor zorgen dat je tijdens je slaap ook echt uitrust. Zo helpt het bijvoorbeeld om je kamer 10-15 minuten voordat je gaat slapen goed te ventileren, en te zorgen dat je door goede gordijnen en eventueel oordoppen niet gestoord wordt tijdens het slapen.

3. Frisse lucht

Haal dagelijks een frisse neus! Natuurlijk moeten we nu verantwoordelijk zijn en waar mogelijk contact met anderen vermijden, maar dagelijks een fijne wandeling of fietstocht doet wonderen voor je gezondheid (en je humeur). Maar zorg ook als je binnen bent voor frisse lucht: ventileer werk- en leefruimtes meerdere keren per dag om genoeg zuurstof binnen te krijgen.

Kurkuma-mangosmoothiebowl met passievrucht, kiwi en kokos

Ook deze heerlijke mango-kurkuma smoothiebowl met passievrucht is een heerlijke bron voor vitamine C.

4. Vermijd langdurige stress

Of het nu gaat om stress op het werk, een ruzie met je vriend of vriendin, of zelfs werkloosheid: er zijn aanwijzingen dat vooral gestresste mensen meer vatbaar zijn voor ziekte. Mindfulness-oefeningen zoals meditatie of Thai Chi kunnen helpen het stressniveau te verlagen, innerlijke rust te krijgen en zo het immuunsysteem te versterken.

Je vind al onze smoothie recepten op ons menu! Wil je meer inspiratie voor gezonde recepten? Hier lees je de tips van onze voedingsdeskundige Christine.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.