Kook duurzaam met onze MSC/ASC visproducten

Wist je dat alle visproducten in je Marley Spoon maaltijdbox MSC/ASC-gecertificeerd zijn? Dit wil zeggen dat jouw vis duurzaam gevangen of gekweekt wordt, en je dus een verantwoorde keuze maakt wanneer je met onze maaltijdbox aan de slag gaat. Maar wat is precies de betekenis van deze keurmerken? En hoe wordt dit in de praktijk omgezet?

Door: Louie Van Nieuwenborgh / 09/28/2021

Wat zijn de MSC- en ASC-keurmerken?

MSC (Marine Stewardship Council) is een onafhankelijk keurmerk voor duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren. MSC-gecertificeerde vissers gaan verantwoord te werk om zo overbevissing te voorkomen en te zorgen voor een gezonde toekomst van de oceanen. Vis- en schaaldieren met het ASC-keurmerk komen dan weer van kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken. Daarnaast zorgen ze goed voor hun medewerkers, de omgeving en de lokale gemeenschap. Kortom: als je vis met het MSC- of ASC-keurmerk koopt, draag je je steentje bij aan een duurzame wereld.

Wat is duurzaam vissen?

Duurzaam vissen betekent niet alleen dat er voldoende vis in de oceaan overblijft, maar ook dat de natuur gerespecteerd wordt. Door de oceanen te beschermen, kunnen vissers bovendien in hun levensonderhoud blijven voorzien. Om het MSC-keurmerk te dragen, moeten visserijen zich aan 3 principes houden: geen overbevissing, geen impact op het zeeleven (bv. zeezoogdieren, vogels, koralen) en alle regels consistent naleven. Zo heb je dankzij deze keurmerken steeds de garantie dat je een duurzaam visproduct koopt!

Kook met Vårlaks zalm uit het hoge Noorden

Visproducten en duurzaamheid gaan bij Marley Spoon hand in hand samen. Daarom kiezen we steevast voor Vårlaks als één van onze visleveranciers. Dichtbij de poolcirkel vissen Vårlaks familiebedrijven op een duurzame manier zalm uit de oceaan. Natuurlijke selectie is voor Vårlaks een topprioriteit: zo krijgen zalmeitjes 6 weken tijd om te groeien tot jonge visjes, en hebben ze voldoende ruimte om vrij te bewegen in bassins. Ook de voeding van de zalm is - what’s in a name - het neusje van de zalm: het bevat geen antibiotica, hormonen, GMO’s, additieven, chemicaliën of artificiële kleurstoffen. Bovendien wordt maar 1 kilo visvoer per 1 kilo vis gebruikt. Kortom: een vitale, duurzame Vårlaks zalm voor een gezonde maaltijd!

Voeg onze duurzame visrecepten toe aan je box!