Met deze ingrediënten overwin jij een winterdip

De winter gaat voor veel mensen gepaard met een slecht humeur en somberheid. Dit kun je eten om je winterdip te verzachten!

Door: Eva / 12/17/2019

Hoewel we ‘comfort food’ of ‘happy food’ vaak associëren met ongezonde, vette of juiste zoete snacks, is toegeven aan deze hunkering absoluut niet wat helpt om je humeur te verbeteren! Het kan zelfs toename in gewicht of verhoogde bloedsuiker tot gevolg hebben, wat weer kan zorgen voor meer moodswings. In plaats daarvan kun je het beste gezond eten, om je mentaal beter te voelen! Maar dat kan natuurlijk ook heel lekker zijn:

agto-nugroho-8clQnz1iu68-unsplash

Zalm

Vette vis zoals zalm is gevuld met voedingsstoffen die goed zijn voor de hersenen! Er is zelfs aangetoond dat het regelmatig eten van vis de kans op depressie vermindert. Zalm, tonijn en forel zijn goede bronnen van vitamine D en omega-3-vetzuren, die beide een postitief effect om je stemming kunnen hebben.

Groene bladgroenten

Hoewel je natuurlijk niet altijd een tosti of bord lekkere pasta zult kunnen weerstaan, is het ook belangrijk genoeg bladgroenten te eten. Spinazie, paksoi en raapstelen bevatten namelijk foliumzuur, wat een rol speelt bij het functioneren van het zenuwstelsel, vooral bij de vorming van neurotransmitters. Een gebrek aan foliumzuur kan zorgen voor een gebrek aan serotonine - en dat wil je deze winter juist voorkomen.

andrew-ridley-6KCS---7jbc-unsplash

Champignons

Vitamine D bevordert het humeur en heeft antidepressieve eigenschappen. Champignons hebben een ton. Meestal halen we onze vitamine D uit de zon. Maar het wordt ook gevonden in paddestoelen, melk, rundvlees, kippenlevertjes en vette vis, merkt Marjorie Nolan Cohn op, een geregistreerde diëtist en oprichter van het in Philadelphia gevestigde MNC Nutrition.

Bananen

Door dit vrolijke gele stuk fruit ga jij je misschien ook vrolijker voelen. Bananen zijn namelijk een goede bron van kalium en vitamine B6 en bevatten het aminozuur tryptofaan, wat het humeur-reguleert.

dovile-ramoskaite--JeZAUkvhYU-unsplash

Pure chocolade

Dat je blij wordt van chocolade, is algemeen bekend. Verschillende voedingsspecialisten zeggen dat het effectief stress kan verlichten, en zelfs het endorfine-gehalte kan verhogen. Kies wel altijd voor pure chocolade, met tenminste 70% cacao. Dit is de bovendien gezonder dan lichte chocolade!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.