Zo werkt Marley Spoon vanuit huis (plus tips)

Ook bij Marley Spoon werken nu de meeste collega's vanuit huis. Hier lees je hoe dat gaat, en wat onze tips & tricks zijn voor 'home office'.

Door: Marley Spoon / 04/14/2020

1. Zorg voor een goede werkplek

Juist als je thuis werkt, is het belangrijk om werk en vrije tijd gescheiden te houden. Zorg er dus voor dat je één plek hebt om te werken, in plaats van je met je laptop door het hele huis te verplaatsen. Dat is goed voor de concentratie, en zo is het makkelijker om na het werk weer om te schakelen naar de relaxmodus. Nog belangrijker is comfort: zorg ervoor dat je net als op kantoor in een gezonde houding zit. Het beste werk je met twee beeldschermen (wellicht kun je deze ophalen van kantoor), en een goede bureaustoel. Bij Marley Spoon bezorgen we deze week bureaustoelen van ons kantoor bij collega's aan huis.

Thuiswerkplek

Wil jij 's avond je werkruimte weer uit het zicht hebben? Probeer dan deze handige oplossing van onze Head Digital Product, Charles, na te maken:

Charles bouwde een Ikea kast om tot inklapbare werkplek

Charles bouwde een Ikea kast om tot inklapbare werkplek (opengeklapt)

2. Goede koffie

In ieder kantoor is het koffieapparaat naast de plek voor je dagelijkse caffeïneshot ook het ontmoetingspunt voor een praatje met collega's. En wat missen wij dit zeg! De enige manier om dit gemis te verzachten, is door te zorgen dat jij zelf ontzettend goede koffie in huis hebt. Investeer daarom in een goede machine (die kun je nog altijd online bestellen), geef een paar euro's extra uit aan je favoriete koffiemerk of doe research hoe jij met jouw apparaat het beste bakje koffie zet. Zo houd jij je energieniveau de hele dag op pijl (ook tijdens al die video-meetings), en heb je iedere dag weer een momentje om naar uit te kijken.

Hier zijn wat voorbeelden van onze collega's:

Koffiezetapparaat

Percolator

3. Houd pauze met je huisdier

Een voordeel van thuiswerken voor iedereen met huisdieren, is dat je nu hele dagen met je kat, hond, of andersoortige dierenvriend kunt doorbrengen. Of het echt goed is voor de productiviteit weten we niet, maar onze Marley Spooners zijn er in ieder geval blij mee:

Hond op een kussen

Een kat ligt op een kleedje

Tip: laat je huisdier gewoon het werk doen.

Hond zit aan een bureau met laptop

4. Blijf in contact

Zorg ervoor dat jij en je collega's met elkaar blijven praten, en niet alleen via e-mail! Bij Marley Spoon hebben we een speciale groepschat aangemaakt om interessante links, online evenementen, grappige foto's, vragen of thuiswerktips te posten. Ook is er een open videochat, die altijd toegankelijk is voor iedereen die even wil kletsen (maar niet over werk!). Zo blijven we elkaar zien, en steunen in deze vreemde tijd.

Screenshot van videochat

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.