5 goede voornemens die je makkelijk volhoudt

Meer sporten, minder geld uitgeven, gezonder eten; het zijn van die goede voornemens die er in het nieuwe jaar al snel bij inschieten. Maar met deze 5 goede voornemens is succes gegarandeerd!

Door: Gijs / 01/01/2020

Iedereen die de lat hoog legt voor zijn of haar goede voornemens, loopt het risico al in de eerste maanden van het nieuwe jaar op te geven. Om frustratie uit de weg te gaan, en jezelf niet teveel te straffen, hebben wij 5 goede voornemens voor je bedacht die waardevol én makkelijk te behalen zijn. En wie weet krijg je hierdoor zelfs het zelfvertrouwen om andere voornemens weer op te pakken!

luann-hunt-rtVCdQBrsUw-unsplash

Drink meer kraanwater

Kraanwater heeft overal in Nederland een bijzonder goede drinkkwaliteit - vaak zelfs beter dan mineraalwater in flessen. Je vermijdt met het drinken van kraanwater in plaats van mineraalwater ook veel afval, ongezonde microplastics en natuurlijk het slepen met zware flessen in de supermarkt. Als je van bubbels in je water houdt, is bijvoorbeeld een Sodastream (waarmee je koolzuur kraanwater kunt toevoegen) een duurzame en leuke aankoop!

Minder dierlijke producten eten

Het minderen van je vlees- en zuivelconsumptie betekent helemaal niet dat je gelijk vegetarisch of vegan moet gaan leven. Een meer bewuste consumptie met een focus op hoogwaardige producten (bijvoorbeeld vlees of eieren met een Beter Leven keurmerk) kan al een klein verschil maken voor het milieu (en jouw gezondheid). Ook doet het wonderen voor je creativiteit in de keuken om meer de experimenteren met vegetarische recepten. Op ons menu vind je elke week veel lekkere vegetarische gerechten in de categorie "Vegetarisch".

Minder voedselverspilling

Wij hebben een hekel aan voedselverspilling! Helaas gooien we in Nederland nog steeds teveel voedsel weg, terwijl in andere delen van de wereld mensen honger lijden. Wij bij Marley Spoon doen er zo veel mogelijk aan om voedselverspilling tot een minimum te beperken. Zo kopen we alleen in bij leveranciers wat er daadwerkelijk bij ons besteld wordt, en verpakken we al jouw ingrediënten in precies de juiste hoeveelheid, zodat je niks overhoudt. Koken met Marley Spoon is dus al een goed voornemen an sich. ;-)

Eerlijke koffie

Een makkelijke manier om je steentje bij te dragen aan een eerlijke en milieuvriendelijke wereld, is door te wisselen van koffiemerk. Ga voor eerlijk geproduceerde en verhandelde koffie, en laat de conventionele koffiemerken links liggen. Dit hoeft niet per se duurder te zijn! Ook in de supermarkt kun je betaalbare, eerlijke koffiemerken vinden.

coffe

Ga bewuster om met plastic

Met overmatig plasticverbruik heeft de mensheid zichzelf een van de grootste milieuproblemen veroorzaakt. Oceanen vol plastic of tonnen plastic afval die zijn uitbesteed aan andere landen. Iedereen kan op kleine schaal zijn steentje bijdragen om hier iets aan te verbeteren. Of het nu gaat om herbruikbare boodschappentassen, water uit de kraan of de afwezigheid van plastic verpakkingen. In je maaltijdbox vind je veel ingrediënten die in plastic zijn verpakt. Waar mogelijk gebruiken we deze niet, of maken we deze van duurzaam materiaal. Toch moeten we ook plastic gebruiken, om sommige producten fris en vers te houden - en voedselverspilling te voorkomen. We hebben een heel team dat constant werkt om ons product duurzamer te maken - en gaan ieder jaar vooruit!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.