Wat zijn de foodtrends voor 2020?

Nu het jaar ten einde is, delen onze chefs en voedingsspecialisten de foodtrends voor 2020 met je. Deze ingrediënten en trends mag je niet missen!

Door: Eva / 12/16/2019

Zeewier

Deze groene, ziltige alg ken je vast al als je van sushi houdt, maar ook in andere gerechten is zeewier een heerlijk ingrediënt. Geen wonder dat dit dan ook een van de trends voor 2020 wordt. Bovendien is zeewier naast lekker ook nog een gezond. Het zit boordevol eiwitten, ijzer, vitamine B1 en B12 (goed voor vegetariërs!) en vezels. Wij hadden ook afgelopen jaar al een aantal keer recepten met zeewier op het menu staan, zoals de zeewier wraps van onze leverancier Seamore, die allerlei producten van zeewier maken.

epicurrence-ITxG2yay1ak-unsplash

Jackfruit

Jackfruit maakte het afgelopen jaar zijn opmars in de wereld van foodies, en verschijnt steeds vaker op de menukaart van ‘doorsnee’ restaurants. De reden dat deze vrucht zo populair is, is dat het een perfecte vleesvervanger is en door zijn textuur makkelijk andere smaken opneemt. Zo kan je er door het te marineren bijvoorbeeld een heerlijke vega variant op pulled pork van maken. Dit recept voor een broodje pulled jackfruit verscheen afgelopen jaar op ons menu.

jackfruit-2108869 1920

Kurkuma latte

De foodtrends van 2020 beperken zich natuurlijk niet alleen tot eten. Een trend die we absoluut niet over het hoofd mogen zien is kurkuma latte, oftewel ‘Golden Milk’. Dit drankje gemaakt van kurkuma, melk, kruiden en thee zou vele gezondheidsvoordelen hebben en ziet er bovendien beeldig uit. Hier lees je meer over wat kurkuma latte precies is, en hoe je het maakt!

Golden Milk (kurkuma latte)

De comeback van de aardappel

Het klinkt misschien een beetje gek, maar de oeroude aardappel is weer helemaal hip in 2020. De afgelopen jaren werd deze knol een beetje vergeten, aangezien low-carb eten de trend was, en koolhydraten zo veel mogelijk vermeden werden. Maar die tijd is nu voorbij! Je kan bovendien eindeloos veel variëren met dit ingrediënt. Pureren, bakken, koken, poffen, noem maar op!

Anti-voedselverspilling

Iets waar iedereen van af wil in 2020, is voedselverspilling. De afgelopen jaren verschenen er bijvoorbeeld al talloze restaurants die eten serveren gemaakt van ‘gered’ voedsel dat anders in de prullenbak zou belanden. Ook wij bij Marley Spoon doen alles om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen, bijvoorbeeld door onze de ingrediënten zo nauwkeurig mogelijk in te kopen, en alles in precies die juiste hoeveelheid voor een recept te verpakken.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.