Deze 3 food trends worden nóg hotter in 2021

In 2020 werd kokkerellen voor velen een nieuwe uitlaatklep. Het spreekt dus bijna voor zich dat er in 2021 heel wat nieuwe (of nóg gekkere food trends) verschijnen. Van fusion cooking tot zelfgemaakte vlees- en visvervangers: in deze blogpost lees je meer over de food trends van 2021.

Door: Louie Van Nieuwenborgh / 01/04/2021

1. 👨🏼‍🍳 Mix ‘n match! Ontdek de fusion keuken

Fusion is een kookstijl die elementen van verschillende keukens en tradities combineert. Zo kan je bijvoorbeeld jouw favoriete smaken uit de Aziatische, Mediterrane of Midden-Oosterse keuken in 1 gerecht terugvinden. Wat dacht je van een zalm döner of een Nutella lasagne? In de fusion keuken kan en mag alles! Heb je het liever wat normaler? Dan kan je snel aan de slag met onze Hoisinquesadilla's met varkensgehakt: de ideale smakencombo uit de Chinese en Mexicaanse keuken! Ontdek het recept hier.

2. 🌍 De wereld op je bord

In 2020 konden we niet veel nieuwe plekken zien, wat onze ontdekkingsdrang des te groter maakte. Gelukkig kon je wel de wereld op je bord serveren, en ook in 2021 kan je dit uiteraard nog steeds doen! Verras je smaakpapillen bijvoorbeeld met deze simpele Koreaanse beef bulgogi met peer en sesamrijst. Traditioneel gezien wordt het vlees in dit gerecht op vuur bereid, maar voor een doordeweekse maaltijd hebben wij het recept wat vereenvoudigd. De enige dingen die je nodig hebt zijn simpele keukentools en een paar hongerige magen! Ontdek het recept hier.

3. 🐮🐟 Zelfgemaakte vlees- of visvervangers

Anno 2021 kijkt haast niemand meer raar op wanneer je een gerecht met knapperig gebakken tofu op tafel zet. Maar wist je dat je met zoveel verschillende ingrediënten je eigen vlees- of visvervangers kunt maken? Van tonijn gemaakt uit watermeloen tot zalm gemaakt uit wortel: je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een recept voor! Onze vegan kibbeling is gemaakt van tofu en gefrituurd in een krokant misojasje. Met een frisse salade, gebakken aardappelwedges en tartaarsaus erbij kan je maaltijd al niet meer stuk! Ontdek het recept hier.