Als je overdag niet veel beweegt, heeft je lichaam minder koolhydraten nodig. Ook als je enkele kilootjes wil afvallen, kan je eventueel koolhydraten uit je menu schrappen. Wat je motief ook is: in ons menu vind je wekelijks heerlijke low-carb gerechten terug. En of je nu vegetarisch, vegan of carnivoor bent: elk recept bevat steeds een perfecte portie eiwitten. Zo voorkom je een snel hongergevoel en ga je steeds voldaan van tafel!
Houd je van rundergehakt? Dan zal dit gerecht ongetwijfeld je smaakpapillen bekoren! Köfte is een heerlijke vleesspecialiteit en wordt vooral gegeten in Turkije, het Midden-Oosten en India. Vandaag maken wij het op de Midden-Oosterse manier met zelfgemaakte citroen hummus en een frisse fattoush. Dankzij dit gerecht eet je extra veel proteïne uit vlees en hummus: ontdek het recept hier.
Een kommetje troost na een lange werkdag nodig? Deze stevige ragout is 100% comfort proof en kan je lekker op de bank oplepelen. Een lekker vullend gerecht dankzij de zoete aardappel, het varkensgehakt en de chorizo! Hier vind je alvast het recept terug.
Dit zomerse gerecht ziet er haast uit als een schilderijtje! De warme feta doet het verrassend goed bovenop de frisse tomaten-meloensalade en rode-uienpickle. De knapperige kikkererwten erbij zorgen niet alleen voor een extra crunch, maar ook voor een stevige portie eiwitten. Klaar voor een zomerfeestje in je mond? Ontdek het recept hier.
Konfijten klinkt misschien als een ingewikkelde techniek, maar is het helemaal niet! Het betekent gewoon dat je iets langzaam gaart in olie, zodat je een heerlijke diepe smaak krijgt. In dit gerecht konfijt je bonen en knoflook: dat belooft alvast een smaaksensatie te worden... Je serveert het met een stukje kipdijfilet als extra proteïnebron en heerlijke ovengroenten. Klik hier door naar het recept.
Pakora is een typische Indisch gerecht waarbij groenten of vlees door een beslag van proteïnerijk kikkererwtenmeel en kurkuma worden gehaald. Vandaag gaan we voor een heerlijke vegetarische versie met courgette en een pittige yoghurt-dipsaus. En om het geheel nóg verrassender te maken, serveer je er een fruitige salade met sinaasappel bij. Benieuwd naar het recept? Ontdek het hier!