5 natuurlijke lustopwekkers voor Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Wist je dat je met het juiste eten de liefde een duwtje in de rug kunt geven? Duik op Valentijnsdag de keuken in met deze natuurlijke lustopwekkers, en zorg zo voor een geslaagde date!

Door: Lisa / 02/08/2021

1. Maca

Maca is een vlezige wortel (vergelijkbaar met gember) die hoog in het Andes gebergte groeit, waar door de barre omstandigheden maar weinig planten kunnen overleven. Naast een geneeskrachtige en energieverhogende werking (ontdekt door de oude Andes-herders die Maca zelf aten en aan hun vee voedden), heeft de wortel ook een libidoverhogende werking. Maca is inmiddels ook buiten Zuid-Amerika populair geworden en is wordt hier vaak in capsules of in poedervorm aangeboden in natuur- en biowinkels.

2. Cacao

De Azteken waren waarschijnlijk de eersten in de geschiedenis die het verband legden tussen de cacaoboon en seksuele driften: keizer Montezuma zou de boon in grote hoeveelheden consumeren voor wat extra pit in zijn liefdesleven. Inmiddels weten we dat cacao de stoffen tryptofaan, (een bouwsteen van serotonine, een stof in de hersenen die betrokken is bij seksuele opwinding) en fenylethylamine (komt vrij in de hersenen wanneer mensen verliefd worden) bevat. Of de hoeveelheid hiervan in chocolade echt genoeg is om het libido te verhogen, wordt betwist door wetenschappers. Ontdek dan hier een verrassende cacao chili sin carne.

3. Rode ginseng

Ginseng is een populair kruid in de Chinese geneeskunde, en wordt vaak gebruikt voor thee. Rode ginseng kan helpen bij het behandelen van verschillende aandoeningen, waaronder een laag libido. Verschillende onderzoeken hebben het gebruik ervan bij mannen onderzocht en vastgesteld dat rode ginseng minstens twee keer zo effectief was als de placebo bij het behandelen van een erectiestoornis. Ook bleek uit een klein onderzoek bij vrouwen in de overgang dat rode ginseng seksuele opwinding kan stimuleren.

4. Pistachenoten

Drie weken lang elke dag een handje pistachenoten eten, kan de seksuele potentie bij mannen vergroten, blijkt uit onderzoek. Van de kleine groene nootjes is bekend dat ze gezondheidsvoordelen hebben, zoals het helpen verlagen van cholesterol, maar ook de verbeteren van de prestaties tussen de lakens! Een Turkse studie bij 17 impotente, getrouwde mannen in de leeftijd van 38-59 jaar oud, ontdekte dat het eten van ongeveer 3,5 gram pistachenoten gedurende drie weken elke dag hun vermogen om de liefde te bedrijven verbeterde.

5. Saffraan

Saffraan is een specerij dat uit de saffraankrokus komt. Het wordt het meest geproduceerd in Iran, en is een van de duurste specerijen op basis van gewicht. Het kruid wordt vaak gebruikt als een alternatief middel om depressie te behandelen en stress te verminderen. Maar saffraan is ook populair vanwege zijn potentiële lustopwekkende eigenschappen, vooral bij personen die antidepressiva nemen. Eén studie constateerde dat een groep mannen die gedurende vier weken 30 mg saffraan per dag kregen grotere verbeteringen in de erectiele functie ervoeren dan mannen die een placebo kregen.

Meer weten over de helende kracht van eten? Hier lees je welke ingrediënten je kunnen helpen bij een winterdip!