5 ingrediënten om te eten tegen een kater

Carnaval staat voor de deur, en dat betekent naast verkleden, optochten en een hoop gezelligheid ook dat er veel alcohol wordt gedronken. Hoe kom je de dag erna door? Dit kun je het beste eten tegen een kater.

Door: Lisa / 02/13/2020

Vier eidooiers met eiwit in een schaaltje met daarnaast een garde

1. Eieren

Een eitje als ontbijt kan je leven redden wanneer je net wakker bent geworden met een kater. Het helpt om ethanal (het afbraakproduct van alcohol die een kater veroorzaakt) in het lichaam af te breken en je sneller over je kater heen te helpen, en geeft je wat extra energie. Gekookt, gepocheerd of gebakken: alles mag, maar gebruik niet teveel vet. Een snufje zout erop, en klaar is kees. Of probeer dit lekkere recept voor kurkumarijst met snijbonen getopt met spiegelei en pinda's.

2. Honing

Rooster bij dat ontbijtje maar gelijk een paar sneetjes brood, om te bestrijken met een flinke lepel honing en op te eten. Honing bestaat uit fructose (natuurlijke suiker) en dat helpt bij een snellere afbraak van alcohol in het lichaam. En het is natuurlijk ook erg lekker. Je kunt het natuurlijk ook door je thee roeren.

3. Kiwi en banaan

Fruit is atijd een gezonde keuze, en zeker als je een kater hebt. Zo bevatten bananen voor kalium, een mineraal die verloren gaat door het vele plassen terwijl je alcohol drinkt. Ook sportdrankjes bevatten veel kalium, omdat dit tegen uitdroging helpt. Ook andere fruit zoals kiwi's helpen door de vructensuikers (net als honing) de kater sneller te verwerken.

Een kop gemberthee

4. Kamillethee of gemberthee

Ben je door je kater ook een beetje misselijk, of is je maag van streek? Dan is kamillethee je beste vriend. Kamille brengt je maag tot rust, en de thee houdt je ook nog eens gehydrateerd. Ook (verse) gemberthee wordt aangeraden, omdat dit erg goed helpt tegen misselijkheid.

5. Zalm

We kennen allemaal vast wel die enorme hunkering naar een vette hap wanneer we teveel gedronken hebben. Maar omdat friet en snacks een kater alleen maar erger maken, kun je beter voor een vet én gezond stukje vis gaan. Zo bevat zalm visolie en vitamine B12 die de maag helpen alcohol af te breken. En toevallig hebben wij hier een heerlijk recept voor langzaam gegaarde zalm, met paprika-spinaziebulgur voor je klaarstaan. ;-)

Nieuw bij Marley Spoon? Bekijk de beste Marley Spoon kortingsbonnen van het jaar!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.