4 tips voor een gebalanceerd voedingspatroon

Het verschil tussen diëten en een gezonde levensstijl? Het woord ‘dieet’ betekent letterlijk "eetregel(s)", en bepaalt dus meteen wat je wel en niet mag eten. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn: wij zijn namelijk voorvechters van een gebalanceerd voedingspatroon. Door te letten waarop je eet en af en toe te zondigen, kan je een gezonde levensstijl makkelijk volhouden. In deze blogpost ontdek je alvast 4 handige tips!

Door: Louie Van Nieuwenborgh / 05/10/2021

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Ken je jezelf goed genoeg om te weten dat je na een stressvolle dag geen zin meer hebt in uitgebreide kookavonturen? Grijp dan zeker niet naar fast food, maar plan je maaltijden wat vooruit. Dankzij Marley Spoon kan je wekelijks kiezen uit 30 gevarieerde recepten: zo is een bezoekje aan de snackbar om de hoek absoluut te voorkomen. Heb je absoluut geen tijd om ‘s avonds te koken? Kook dan je maaltijden van tevoren en warm ‘s avonds een portie op: zo kan je meteen smullen op de bank!

Tip 2: Blijf in beweging

Goed nieuws: je hoeft heus geen marathon te lopen om een actieve levensstijl te hebben. Je kan ook kleine trucjes in je dagelijkse leven implementeren: neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, ga voor een powerwalk met je hond of doe ‘s ochtends aan yoga om je lichaam flexibel te maken. Of nog beter: zet een fijn muziekje op terwijl je aan het koken bent en dans erop los: zo verbrand je al wat calorieën voor je aan tafel gaat...

Tip 3: Teamwork makes the dreamwork!

Het is waarschijnlijk geen grote verrassing, maar psychologisch onderzoek wijst aan dat onze sociale omgeving ons gedrag beïnvloedt. Met andere woorden: de mensen waarmee je je omringt, hebben ook een invloed op je levensstijl. Of je nu een gym buddy, loopmaatje of gezonde kookvriend(in) hebt, je zal merken dat samen alles beter gaat (en smaakt…).

Tip 4: Zondigen mag

Staat je oma’s verjaardag voor de deur en kan je haar overheerlijke cheesecake niet weerstaan? Het leven is te kort om jezelf die heerlijke dingen te ontzeggen! Eten brengt tenslotte mensen samen, en dat mag af en toe ongezond zijn. Zolang je jezelf maar aan de 80-20 regel houdt: de gouden regel voor een gebalanceerd voedingspatroon!

Voeg onze gebalanceerde recepten toe aan je box!