3 x nieuwjaarsrecepten (inclusief anti-katerontbijt)

Vaarwel 2020, hallo 2021! Na zo’n gek jaar verdient iedereen het wel om zonder zorgen het nieuwe jaar in te gaan. Hier vind je alvast inspiratie voor een uniek oud en nieuw menu, inclusief een krachtig anti-katerontbijt voor de dag erna...

Door: Louie Van Nieuwenborgh / 12/18/2020

1. 🥂 Tapas: halloumi frietjes met abrikozendip en mini börek met spinazie en kaas

Wil je als tapas op oudjaarsavond een keer wat anders serveren dan droge kaasstengels? Deze culinaire reis rond de wereld is dé perfecte manier om de avond alvast goed te beginnen, want halloumi en börek brengen je smaakpapillen helemaal naar Cyprus en Turkije. Benieuwd naar het recept? Klik dan hier snel verder!

2. 🇪🇸🍫 Dessert: churrostijl bladerdeegstengels met 3 verschillende dips

Nieuwjaar associeer je misschien snel met oliebollen, maar wat als je dit jaar eens op de Spaanse toer gaat en deze heerlijke churrostijl bladerdeegstengels bakt? Oorspronkelijk maak je deze Spaanse klassieker met een gistdeeg dat je vervolgens frituurt, maar deze versie is lekker makkelijk én verrassend tegelijk. We waarschuwen je nu al voor wat keuzestress als het op dipsaus aankomt, want je kan gaan voor zowel chocola, yoghurt als sinaasappel. Voel je je extra feestelijk? Een scheutje rum in de sinaasappeldip is dan heus geen verkeerd idee. Hier vind je het recept.

3. ☕️ 🥕 Anti-katerontbijt: overnight carrot cake oats

Ben je op nieuwjaarsdag niet de beste versie van jezelf? Dit heerlijk havermout ontbijt met ananas, rozijnen en yoghurtsaus kan je makkelijk de dag ervoor al maken. De volgende ochtend hoef je ‘t alleen nog maar even in de oven te zetten - ideaal dus als jouw energiepeil op nieuwjaarsdag op een laag pitje staat. Bovendien is dit ontbijt lekker voedzaam dankzij de haver, wortel, ananas en rozijnen. Zo zijn je goede voornemens voor 2021 meteen goed ingezet! Klik hier voor het recept.